'İHSANOĞLU, ERDOĞAN'IN KOPYASIDIR'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, BBP'nin ardından İşçi Partisi (İP) İzmir İl Başkanı Tugay Şen'i makamında ziyaret etti. "Bu sistem başkanlık ya da yarı başkanlık değil tam bir diktatörlük. İşçi Partisi'nin bu konudaki görüşünü biliyoruz. Bizim partimizde de farklı düşünenler var. Bunlara da saygı duyuyoruz" diyerek, İP'ten destek istedi. Ancak İP İl Başkanı Şen, İhsanoğlu'nu ikinci Recep Tayyip Erdoğan olarak gördüklerini belirterek, destek vermeyeceklerini açıkladı. Şen, şöyle konuştu:
"CHP İzmir İl Başkanlığı ile birçok mücadele alanlarında bir araya geldik. Önümüzde önemli bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı seçimi. Biz isterdik ki bu konuda da CHP ile geçmişte olduğu gibi omuz omuza birlikte çalışıp güç birliği yaratabilelim. Ancak genel başkanımızın ve Genel Merkez organlarının da yaptığı değerlendirme çerçevesinde Çankaya mücadelesi aslında cumhuriyetin yıkımından yana olanlarla cumhuriyet devrimini savunanlar arasında verilen bir savaş olacaktır. Türkiye'nin kaderi açısından stratejik öneme sahiptir. Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasını engellemek önemli bir görevdir. Erdoğan'ın çıkmasını nasıl engelleyebiliriz sorusuna verilen yanıt bakımından CHP'nin ortaya koyduğu proje ile farklı düşünmekteyiz. İhsanoğlu'nun fikren ve bugüne kadar yaptığı icraatlar bakımından Erdoğan'ın kopyası olduğu kanaatindeyiz. İkinci Tayyip Erdoğan olarak değerlendirilecek bir ismin Çankaya'ya çıkmasıyla birinci tur seçimlerinde Erdoğan'ın yüzde 51'i geçmesini sağlayacak bir aday olmadığı ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana seçmen sandığa gitmeyeceğini ifade etmiştir. Çözüm Atatürk'ten cumhuriyetten yana bir adaydır. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen Türk milletinin öncülerini seçeneksiz bırakmamaktır."
TARHAN'IN ADAYLIĞINA DESTEK VERDİ
İP'li Şen, basın mensuplarının sorusu üzerine CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için yürütülen çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek, "İhsanoğlu, 2007 yılında Abdullah Gül'ün alternatifi olarak AKP'nin düşündüğü bir isimdir. Biz de cumhuriyetin seçeneksiz bırakılması adına yürütülen çalışmaları sürdürüyoruz. Daha üç günlük bir süre vardır. Deniz Baykal ve milletvekillerinin ikna edileceğini düşünüyoruz. İmza veren milletvekillerinin hukuken imzalarını geri çekmeleri de mümkündür. Atatürk'ün meclisinde milletin vekili olma görevini yürütün herkese bu çağrıyı yineliyoruz. En az 20 milletvekili çıkacağına olan inancımızı sürdürüyoruz" dedi.
Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI