MERSİN'de 1400 kişilik CHP'li grup, Macit Özcan'ın yeniden büyükşehir belediyesi başkan adayı gösterilmesine tepki göstererek ön seçim talebi için Ankara'ya doğru yola çıktı.
Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplanan grup, stad önünde 'Mersin'i satmadık sattırmayacağız', 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkıyor' pankartı açtı. Macit Özcan'ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren grup, taleplerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmek ve ön seçim talebinde bulunmak için CHP Genel Merkezi'ne doğru hareket etti. Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinden de partililerin destek verdiği eylem kapsamında 40 otobüsle Ankara'ya hareket eden grup, taleplerini Kılıçdaroğlu'na iletecek.
Grup adına açıklama yapan Yeşim Dağgeçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri ile yaptıkları önceki görüşmelerde büyükşehir belediyesi başkan adaylığı konusunda değişimin olacağının gündemde olduğunu belirterek, "Bu güven ve inançla büyükşehir belediyesi aday adaylarımız aylardır çok yoğun çalışmalar yaptılar. Halka yönelik bütün çalışmalarımızda, toplumun tüm dışlanmışları, yerel dinamikler ve sivil toplum örgütleriyle yapılan görüşmelerde değişim ve yeni CHP'den bahsedilerek, kentte heyecan yaratıldı" dedi.
Genel merkezin yeniden Macit Özcan kararı aldığını söyleyen Dağgeçen, "Ne yazıktır ki genel merkezimiz anket sonuçları dayatmasıyla rasyonel olmayan, Mersin halkının taleplerinde karşılık bulmayan, enerjisini ve motivasyonunu yitirmiş, yerel yönetim anlayışında vizyonu bulunmayan ve eskimiş bir aday ile çıkma kararı aldı. Sembolik olarak burada bulunan binlerce kişi, Mersin'deki onbinlerin sesidir. Mersin ve Mersin halkının geleceği üzerine kurulan bu oyunu bozun. Toplumun tüm kesimlerinde, seçimin mevcut aday ile alınamayacağı algısı nettir. Alınan bu yanlış kararın düzeltilmesi adına buradayız" diye konuştu.
Merkez ve ilçelerden ayrı olarak yola çıkan partililer Ankara'da bir araya gelecek. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde partililer davul ve zurnalarla uğurlandı.