ANTALYA'da CHP Konyaaltı ilçe örgütü üyeleri, Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle Akit gazetesinin resmi twitter hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu.
İlçe Başkanı Pınar Toğaç ve Yönetim Kurulu'nun avukat üyelerinin cübbeleriyle katıldığı basın toplantısı Antalya Adliyesi'nde Atatürk büstünün önünde gerçekleşti. İlçe Başkanı Toğaç, 10 Kasım'da Sancaktar grubunun 'Olmasaydı da olurduk' ilanı ve ardından 15 Kasım'da Akit gazetesinin resmi twitter hesabından Atatürk'ün yüzü gözü morarmış fotoğrafının yayınlanmasıyla devam eden sürecin yaşandığını söyledi. Gazetenin twitter hesabını incelediklerinde Atatürk'e yönelik çok daha ağır ifadelerin yer aldığını gördüklerini kaydeden Toğaç, "Bu aşağılık propagandaları yapanlar ve yayınlayanlar kendilerinde bu cesareti ve dokunulmazlığı nereden bulmaktadır" diye sordu.
Türkiye'de her gün toplumsal tepki gösterme hakkını kullananlara yönelik her türlü fiziki ve hukuki şiddet uygulandığını, haklarında olur olmaz davalar açıldığını kaydeden Toğaç, şunları söyledi:
"Cumhuriyeti kutlamak isteyenlere bariyer kurulup, ceza davaları açılırken kurucumuz ulu önder Atatürk'e her türlü hakareti yapan bu yayın kuruluşuna neden hala soruşturma başlatılmamıştır? 5816 sayılı kanun gereği Atatürk ve anısına hakaret suçlarında res'en soruşturma başlatması gereken savcılarımızı ivedilikle bu sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."
Açıklamaya Eğitim- İş, Atatürkçü Düşence Derneği (ADD) gibi kurumlar da destek verirken İlçe Başkanı Toğaç, Cumhuriyet Savcılığı'na sundukları şikayet dosyasını çoğalttıklarını, isteyen herkesin bu dosyalarda bireysel suç duyurusunda bulunabileceğini kaydetti.