EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde CHP’liler tarafından 17 Aralık operasyonunda adı geçen hükümet üyelerini protesto amacıyla düzenlenen eylemde, AK Parti binası önüne içinde makarna paketleri de bulunan ayakkabı kutuları ile para sayma makinesi bırakıldı.
CHP Keşan İlçe Başkanlığı önünde bugün saat 16.00'da toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde para sayma makinesi, içinde makarna bulunan ayakkabı kutuları ve dövizlerle birlikte yürüyüşe geçti. İsmail Saraç Caddesi'nde bulunan AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası önüne gelen grup, para sayma makinesi ve ayakkabı kutularını kapıya bırakarak, hükümet aleyhine sloganlar attı. Basın açıklaması yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, “Yolsuzluk operasyonu halkın emeğinin ve ülkenin kaynaklarının nasıl çalındığının, kimlerin ceplerine indirildiğinin belgesidir. Bu operasyon hangi amaçla ve kim tarafından yapılmış olursa olsun, gerçek olan AKP’nin, iktidar ortaklarının kirlenmişlikleridir. 11 yıldır ‘Din, iman’ dediler. Kutuları doldurdular, zenginleştiler. Halkın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikip kutuları doldurdular. Yoksulları evlerinden edip, müteahhitleri zenginleştirdiler. Mücahitlikten, müteahhitliğe geçişin filmini izlettirdiler. ‘Dindar, kindar gençlik yaratıyoruz’ derken ‘Bakanzade milyoner yarattılar.’ Ortalığa saçılan tüm bu pislikler, iktidarın be düzenin pisliğidir. Bu pisliklerin üzerine giden savcıların, polislerin görevden çektirilmesi neyin telaşıdır? Sen önce bakanlarını görevden çektir. Onurlu olmak, erdemli olmak bunu gerektirir” dedi.
Grup daha sonra, para sayma makinesi, içerisinde makarna paketleri olan ayakkabı kutuları ve üzerinde hükümet aleyhine yazılar bulunan dövizleri AK Parti ilçe binası önüne bırakarak, 'Hükümet istifa' sloganlarıyla olaysız şekilde dağıldı.
Öte yandan parti binası önüne bırakılanların, toplanmaması üzerine çevre kirliliği yaratmaması için Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ın uyarısıyla, bir süre sonra CHP’li bir grup genç tarafından kaldırıldı.

ÜY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)