CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, yolsuzluk operasyonunu değerlendirirken İzmir’de Ağaçlı Yol’daki Karayolları arazisini satın alanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aile fotoğrafında yer aldığını, AK Partili meclis üyeleri olduğunu hatırlatarak, “İzmir’deki yönetime 'beceriksiz’ diyorlar. Beceri bu mudur? Ayakkabı kutularından para çıkması, altınların doğaltaş olması mıdır? Fırsat bulsalar İzmir’i ham yapacaklar” dedi.
Yolsuzluk operasyonunu değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’de Ağaçlı Yol’daki Karayolları arazisinin satışının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aile fotoğrafında yer alanlara ve AK Partili meclis üyelerine yapıldığını, Mavişehir planlarında park alanı olarak ayrılan yerin inşaat alanına dönüştürüldüğünü, duyarlı vatandaşların açtığı davalarla planın iptal edildiğini dile getirdi.
Yüksel şöyle devam etti:
“İzmir uyanık ve bilinçli bir kent. Neden bunlar İzmir’i bu kadar istiyorlar? Çünkü AKP’li belediyelerde planları da kendileri yaptığı için sorun yaşamıyorlar. İzmir’de ise CHP’li belediyeler olduğundan olağanüstü yetkiler kullanmak zorunda kalıyorlar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’de yetki kullanıyor. Ancak İzmirliler, CHP’li belediye başkanları izin vermiyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buna izin vermiyor ve vermez. Onun için İzmir’i çok istiyorlar. Beceriksiz algısı yaratıp Aziz Kocaoğlu’nu buradan gönderebilirlerse bunun önü açılacak. Beceri bu mudur? Beceri ayakkabı kutularından para çıkması, altınların doğaltaş olması mıdır? Fırsat bulsalar İzmir’i ham yapacaklar.”