Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz TBMM Genel Kurulu'nda. Casusluk Davası kapsamında tutuklanan Albay Necmi Yıldırım, Albay Koray Eryaşa, Yarbay Tamer Çetin ve Astsubay Adnan Yılmaz'ın fotoğrafını açarak tutuklu kalmalarına tepki gösterdi. 
TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde toplandı. Başkanvekili Yakut, Ramazan Bayramı nedeniyle milletvekillerine yerlerinden söz verdi. Konuşması sırasında 4 askerin fotoğrafını gösteren CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz şunları söyledi:
"Önümüz bayram ama ben size bir fotoğraf göstermek istiyorum. Bu fotoğraftakiler Türk Silahlı Kuvvetlerine ilk kumpasın oluşturulduğu İstanbul Casusluk Davası'ndan halen cezaevinden yatan albaylar. Albay Necmi Yıldırım, Albay Koray Eryaşa, Yarbay Tamer Çetin, Astsubay Adnan Yılmaz. Bütün kumpas davalarının mağdurları çıkmasına rağmen, onlar halen cezaevinde ve görev uyuşmazlığı nedeniyle dosyaları Yargıtay 5'nci Ceza Dairesinde bir aydır karar verilmiyor. Aynı zamanda Anayasa Mahkemesi eylül ayında davalarına bakabileceklerini söylüyor ama, Albaylar halen cezaevinde. Onun için bir an önce kamuoyunun bu konuda duyarlılığını gösterip kumpas mağduru olan albayların, askerlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşması için gerekenlerin yapılmasını diliyorum." FOTOĞRAFLI