CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Bu hükümeti meşru görmüyoruz. Hükümetin en kıza zamanda istifa etmesi, yolsuzluğa adı karışanların yargılanması gerekir" dedi.
CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hükümeti eleştirdi. "AKP’nin içine düştüğü acziyeti hepimiz görüyoruz" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Başbakan'ın oğlu ile bakanlarla arasındaki ses kayıtları açıkça göstermektedir ki gerçek anlamda hükümet yoktur. Yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık ayyuka çıkmıştır. Bu hükümeti meşru görmüyoruz. Onun için hükümetin en kısa zamanda istifa etmesi yolsuzluğa adı karışanların mutlaka yargılanması gerektiğini söylüyoruz."
Yolsuzluklarla ilgili fezlekenin TBMM’ye geldiğini de belirten Yılmaz, "Ancak milletvekili olmama karşın 'Fezlekelerin içeriğini öğrenmek istiyorum' dedim, verilmedi. CHP grup başkanlığı istedi onlara da verilmedi. AKP iktidarı TBMM de dahil olmak üzere her türlü usulsüzlüğü bütün yasalarımızı hiçe sayarak devam ettirmektedir" diye konuştu.
PROJEYLE GELEN PROJEYLE GİDER
CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Talas İlçe Belediye Başkan adayı Nazlı Erdoğan’ın afişlerine yapılan saldırıyı da kınayarak, "AKP iktidarı gittikçe ayağının altındaki halının çekildiğinin farkında. Projeyle gelen partiler projeyle gider. Bunu gördükçe saldırganlaşıyor. Rize’de Genel başkanımızın olduğu mitinge de saldırılar gerçekleştirildi. Aslında insanımız farklı düşüncede de olsa birbirine hoşgörülü davranır. Ama AKP’nin bir kesimi insanları birbirine düşürmek için hem mecliste hem illerde saldırmakta. Beyoğlu adayımız Aylin Kotil’in, Mustafa Sarıgül’ün afişlerine de saldırıldı. Uşak’ta adayımızın afişlerinin üzeri kapatıldı. Çaresizliklerini böyle zor kullanarak ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu zor, CHP’ye geri adım attıramazlar" dedi.

DÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)