CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile CHP Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol, CHP Didim İlçe Örgütünü ziyaret etti. CHP’li vekillere CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ile İl yöneticileri eşlik ederken, CHP heyetini CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer karşıladı.

Ziyarette kısa bir konuşma CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP’li vekillere ziyaretleri için teşekkür etti. CHP İl Başkanı Bayram İnci ise Sorunların tespiti ve çözüm yollarını belirlenmesi amacıyla CHP’li iki vekil Aydın’a geldiğini belirterek, bu ziyaretlerin diğer ilçelerde de süreceğini söyledi.

“İRİ, DİRİ VE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise Genel Merkezin görevlendirilmesiyle tüm vekillerin 6 aylık dönemlerde bu tür ziyaretlerde bulunacağını belirterek “Seçimler geçti. Bu süreçte ufak tefek kırgınlıklar olmuştur. Artık bunlar geride kaldı. Ortak üreten ve ortak eylemle için bir araya gelmeliyiz. İri, diri ve birlikte olacağız. Karşı devrim yapmaya çalışan AKP iktidarına karşı Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkacağız. Bizlerin TV’ler, gazeteleri yok. Halka kendimizi her yerde anlatacağız. 135 Vekil olarak her yeri dolaşacağız. Biz Atatürk’ün partisiyiz. Siyasette kimler geldi kimler geçti, CHP her zaman burada, bu uzun adam da gelip geçecek ama hesap ta sorulacak.” diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol, AKP’nin girdiği 5 genel seçimde vekil çıkaramadığı tek yerin Tunceli olduğunu belirterek konuşmasına başlarken “Bizler örgütü denetlemek için gelmedik. Partililerimizle konuşmaya, sohbet etmeye ve dertlerini dinlemeye geldik. Dönem Cumhuriyetle hesaplaşma dönemi 2023’te de bu hesaplaşmayı yapmayı planlıyorlar” dedi.

“DEVŞİRME VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANLARINA KARŞI OLACAĞIM”

Milletvekili olarak herkesin haddini bilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li vekil Erol “Gezdiğimizde İllerde en büyük sorun şu; Belediye Başkanlarımızla örgütlerin yaşadıkları sorunlar yada milletvekilleriyle örgütler arasında yaşanan sorunlar. Ben Parti Meclisi üyesi olarak CHP’ye dışarından getirilen devşirme milletvekillerine karşı olacağım. Belediye Başkanları için de bu durum böyle olacak. Sadece seçimi kazanmak için sağ’dan bir aday gösterilmesine karşıyım. Biz kendi adayımızla çıkalım kazanıp kaybedelim önemli değil. Biz kişilerin değil CHP’nin vekiliyiz. Bizlerin görevi birilerinin altyapısını oluşturmak ya da öne çıkarmak değil.” dedi.

Erol, parti içi sorunların bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek yeni seçim sürecine kadara seferberlik ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi