CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması törenine Vali, Belediye Başkanı ve Rektör'ün vekillerinin katılmasına tepki gösterdi.
Sivas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle öğle saatlerinde törenle kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanvekili Cafer Çongar ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile birlikte çok sayıda kurum ve daire müdürü katıldı. Törende kurumların çelenkleri anıta sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
'FARKLI GEREKÇELERLE ŞEHRİ TERK EDİYORLAR'
Tören sonrasında CHP Sivas Milletvekili Özdemir basın toplantısı düzenleyerek, törene il yöneticileri yerine vekillerinin katılmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Bayramı'nın ülkenin en önemli ulusal bayramı olduğunu hatırlatan Özdemir şöyle dedi:
"Her ne hikmetse, her Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da Sivas'ın üst düzey yöneticilerinden hemen hemen hiç kimse çelenk sunma töreninde yoktu. Hasta olanlara şifa diliyorum ama vali yok, vekaleten temsil ediliyor. Belediye başkanı yok, vekaleten temsil ediliyor. Rektör vekaleten temsil ediliyor. Aslında bu, ulusal bayramları gözden düşürmek, içeriğini boşaltmak kampanyasının acı bir göstergesidir. Yazın kavun-karpuz şenliklerinde bir arada olan başta AKP il başkanı olmak üzere milletvekili, bakanı dün Sivas'taydı. Bayramdan bir gün önce farklı gerekçelerle Sivas'ı terk ediyorlar. Açıkçası bu tablo insanın içini acıtıyor."
Vali Zübeyir Kemelek'in hasta olduğu için programa katılamadığı, BBP'li Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün yurt dışında, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın ise şehir dışında olduğu belirtildi.