Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,
Türkiye siyasetinin bölgedeki sorunu çözmeden bir adım daha öteye gitmesinin mümkün olmayacağını öne sürerken "Türkiye'de nasıl bir arada yaşanacağını tarif etmek zorundayız" dedi. Tezcan, hükümetin IŞİD, El Nüsra ve El Kaide örgütlerine destek verdiğini öne sürdü.
Bölgedeki 6 il ve ilçe başkanlarının katıldığı CHP Cumhurbaşkanılığı seçimi hazırlık bölge toplantılarının 14'üncüsü Diyarbakır Dedeman Otel'de yapıldı. Saat 14.00'da başlayan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve 6 ilin CHP il ve ilçe başkanları katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlık bölge toplantıları kapsamında 81 ildeki partililerle buluştuklarını belirterek, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı seçimi hazırlık bölge toplantıları kapsamında 14'cüsünü bugün Diyarbakır'da gerçekleştiriyoruz. Bölgede önümüzdeki sürece ilişkin neler yapacağımız konusunda çalışma toplantısı yapacağız. 81 ilimizi bu toplantılarda buluşturuyoruz. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı seçiminin ötesinde, geleceğini konuşuyor, geleceğini kuruyoruz. Binlerce kültürün mayalandığı topraklardayız. Bu topraklarda büyük düşmanlıklar da, büyük dostluklar da kuruldu. Savaşların en kötüsü de, barışların en güzeli de yaşandı. Kavga ve çatışmanın ısrarla dünyayı paylaşmak isteyenler tarafından körüklendiği yerde, kavga ve çatışmayı durdurmak, kardeşlik ve barışı büyütmek için, Nuh'a beşikler veren topraklarda, barışı beşiğe koyup, sallayıp, büyütmek için hepimize ciddi görevler düşüyor."
Suriye ve Irak'ın Musul kentindeki gelişmelere de değinen CHP'li Tezcan, olayların buraya gelmesinde hükümetin rolü olduğunu savundu. Tezcan, Türkiye'de hükümetin Irak'ta Musul ve dün Suriye'de IŞİD, El Nusra ve El kaide gibi Ortadoğu'yu cehheneme çevirecek örgütlere ne yazık ki kendi siyasi anlayışı çerçevesinde destek verdi. Diplotmatlarımız Musul'da konsoloslukta rehin alınmış durumda. Barışı tesis etmeye çalıştığımız dönemde, Ortadoğu'yu inançlar ve mezhepler ekseninde bölerek, bir çatışma cehhenemi haline dönüştürmek isteyen anlayışın bölgeye getirdiği noktadayız" diye konuştu.
Tezcan, Türkiye siyasetinin bölgedeki sorunu çözmeden bir adım daha öteye gitmesinin mümkün olmayacağını ifade ederken, "Türkiye'de nasıl bir arada yaşanacağını tarif etmek zorundayız. Siyasetin önemli bir problemidir ve Türkiye siyaseti, bu problemi çözemeden bir adım daha öteye gitmesi mümkün değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI