SAMSUN'da partililerle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, "Millet artık açgözlü olanlara dersini verme zamanının geldiğini biliyor ve inşallah 2 ay sonra bunun hesabını sandıkta soracak" dedi.
CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'Cumhurbaşkanlığı Seçim Hazırlığı Bölge Toplantısı'nda partililerle bir araya geldi. Türk-İş Eğitim Merkezi'ndeki toplantıya Samsun, Sinop, Ordu, Çorum ve Amasya'dan partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin kendi içerisinde çeşitli sancılı süreçler yaşadığını belirterek, "Bundan 1.5 yıl önce iktidarın çözüm süreci adını verdiği süreç başladığında sayın Genel Başkanımız, 'Türkiye’de terörü sona erdirecek, iç barışı tesis edecek, toplumun barış ve kardeşlik içerisinde birbiri ile kucaklaşabileceği her türlü çözüme destek veririz. İktidarın bu girişimi ile ilgili biz kredi açıyoruz. Ama 4 önemli uyanımız var. Samimi olacaksınız. Çözüm süreci dediğiniz terörü sona erdirme çabasını kendi kişisel kariyer planlamanızın bir aracı olarak görmeyeceksiniz. Altından kalkamayacağınız, millete hesabını veremeyeceğiniz taahhütlerin altına girmeyin ve yaptıklarınızı hem Türkiye Büyük Millet Meclisi hem de kamuoyu ile paylaşarak açıklık içerisinde süreci yürütün' demişti. Bugün Türkiye’de yaşadığımız son 3 günlük, bir haftalık tabloya baktığımızda sayın Genel Başkanımızın 1.5 yıl öncesinde ne büyük bir öngörü ile süreci tespit ettiği, tahlil ettiği ve uyarıda bulunduğunu görmemek mümkün değil" dedi.
Yaşanan bayrak krizine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Daha dün bayrağımız gönderden indirilmeye başlandı. Türk bayrağı, milletin birliğini temsil eden, uğruna canımızı kanımızı feda ettiğimiz ve bu topraklar üzerinde bayrakla, ezanla, onurlu, bağımsız bir millet olarak varoluşumuzun en önemli simgesi olan bayrağa, aleni hakaretlerin artık askeri birliklerin sınırları içerisinde yapılmaya başlandığı bir noktaya geldik. Kendi bayrağını bile, kendi kişisel siyasal kariyer planlamasının malzemesi yapacak bir iktidarla Türkiye ne barışı yakalayabilir, ne geleceği kucaklayabilir" diye konuştu.
Gelinen noktanın Türkiye’de bir kişinin Cumhurbaşkanlığı hevesi için memleketin hangi maceralara, nasıl göz kırpmadan sürüklenebildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Tezcan, "Bu nasıl bir hırstır, bu nasıl bir beklentidir, bu nasıl bir aç gözlülüktür ki Cumhurbaşkanı olabilme adına Türkiye’nin tarihinden gelen bugüne kadar bütün temel birikimlerini inkar edip yok edecek bir politika yürüteceksin. Bu nasıl bir anlayıştır ki Türkiye’nin en önemli meselesini, kendi iç güvenliği ve çatışma meselesini Cumhurbaşkanlığı iktidarının bir malzemesi ve aracı olarak kullanacaksın ve süreci kendi iktidarına gidebilmenin bir yoluymuş gibi göreceksin. Millet artık açgözlü olanlara dersini verme zamanının geldiğini biliyor ve inşallah 2 ay sonra bunun hesabını sandıkta soracak" dedi.
Toplantı, Bülent Tezcan'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.


İA(MS/AK)(FOTOĞRAFLI)