Tahsin GÜNER/ANKARA () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya özelleştirmeye karşı Özelleştirme İdaresi'nin karşısındaki Kurtuluş Parkı'nda günlerdir eylemlerini sürdüren Yatağan Termik Santrali işçilerini ziyaret etti.
Yatağan Termik Santrali işçileri ile bir süre sohbet eden Tekin, işçilerin mücadelelerinin meşru olduğunu söyledi. Bugüne kadar olan şeylerin iş kazası değil iş cinayetleri olduğunu kaydeden Tekin, "Bütün bunlara baktığımızda CHP olarak son 10 yıldır iş yaşamı ile ilgili çeşitli defalarca CHP gerek soru önergeleri, gerek kanun teklifleri ile parlamentoya gittiğinizde göreceksiniz. CHP'li bir milletvekilinin sorusu çok sabit, bakana soruyor, 'ILO sözleşmesinin niye imzalamadınız ?' diye bakanın CHP milletvekiline vermiş olduğu cevap çok dramatik, çok acı veren bir cevap. Kazara o cevabı CHP'li biri vermiş olsaydı bütün gazetelerinizin manşetinde olurdu. Mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağız, çok haklı bir mücadeledir" dedi.
Gürsel Tekin yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin deprem vergileri için toplanan paraları sorması üzerine Tekin, "Önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde size belgeleri ile açıklayacağım. Deprem vergileri toplandı, bizim ve maliyenin hesaplarına göre 50 milyar dolar. Bir iktidarın iman ve imar arasında nasıl sıkıştığını belgeler ile sizinle paylaşacağız" cevabını verdi. İşçi kanunda yapılacak değişiklik ile artık taşeron doktor, gazeteci olacak iddiaları sorulması üzerine ise Tekin, "Bu taşeron siyasetçiye kadar gidecektir bunu bilin. Böyle şey olur mu? Böyle ciddiyetsizlik olur mu? İnsana saygınız yoksa bari sağlığa saygınız olsun" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise, Soma'da yaşanan facia ile ilgili konuşarak, “Hizmet alımı yaparak üretimi özel sektöre devretmesinin sonuçlarını bir kez daha Soma'da gördük. 301 madenci şehidimizin sorunları neden öldükleri tespit edilmeden tam manasıyla sorumlular kamuoyunun önüne çıkarılmadan cezalandırılmadan Yatağan ve diğer özelleştirmeler derhal durdurulmalı Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin ihaleleri de iptal edilmelidir" diye konuştu. 

(HT/AK)