CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Suriye'deki iç savaştan dolayı yoğunluğun arttığı Şanlıurfa'da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Burada büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Buradaki manzara insanın içini sızlatıyor" dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, beraberinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ile birlikte Gaziantep’ten karayoluyla Şanlıurfa’ya geldi. CHP İl yönetimi tarafından karşılanan Tekin, parti binasına geçip bir süre teşkilat üyeleriyle görüşme yaptı. Gürsel Tekin, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Burada hastane yönetimiyle görüşen Tekin, çıkışta hastane bahçesinde beton zemin üzerinde bekleyen hasta yakınlarının yanına gitti. Kendisini tanıtarak hastalara "Geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Tekin, bir süre hasta ve yakınlarının sorunlarını dinledi. Tekin, kendisine eşlik eden hastane yöneticisi Abdulkadir Yetişgin’e yaşanan yoğunluğun nedenini sordu.
Yetişgin’den bilgi alan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriye'deki iç savaştan dolayı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğunluğunun arttığını, bu nedenle yetersiz imkanlarda hizmet verilmeye çalışıldığını söyledi.
Suriye'deki savaştan en çok etkilenen iller arasında Şanlıurfa’nın olduğunu ifade eden Tekin, "Burada büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Bu ayıbı görmezden gelmemiz mümkün olamaz. Bu tabloda Türkiye- Suriye ilişkilerinden kaynaklanan çok ciddi sıkıntılar var. Sadece hastanede değil bunu her yerde görüyorsunuz. Binlerce insan sokaklarda perişan. Bu insanlık dramına hepimizin el atması gerekiyor" diye konuştu.
Suriye'deki iç savaştan dolayı binlerce insanın aç- susuz bir şekilde göçe zorlandığını konuşmasında ifade eden Tekin, BM’yi ve bütün dünyayı bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Hastanede karışlaştığı Suriyeliler'in yaşadığı manzara karşısında oldukça etkilenen Tekin, "Büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor, bu ayıbı görmezden gelmemiz mümkün olamaz" diyerek hastaneden ayrıldı.
BARIŞ YEMEĞİNE KATILDI
Hastaneden ayrılan CHP’li Tekin ve beraberindeki heyet, Hilvan ilçesine bağlı Saluca Köyü'ne geçti. Burada 4 yıl önce alacak- verecek meselesi yüzünden Hakim Atmak’ın ölümüyle iki aile arasında çıkan husumet Tekin’in de katıldığı barış yemeğiyle son buldu. Köy odasında Atmak ve Şerki aileleriyle bir araya gelen Tekin, okunan duanın ardından kurulan yer sofrasında barış yemeğini yedi.

ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)