CHP Bursa Milletvekili Turhan, Bursa’da son 12 yıldır önemli nüfus artışına rağmen hiçbir ciddi sağlık tesisi inşa edilmediğini belirterek, yıllardır bitirilemeyen sağlık kuruluşlarının son durumunu TBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.
Sağlık kuruluşlarının ağır yüklerden dolayı yorgun düştüğünü ve normal bakımlarının bile yapılmadığını ifade eden CHP Milletvekili Turhan Tayan, özellikle yoğun bakım ünitelerine bir tek ilave tesis yapılmadığını söyledi. Verdiği önergede, hayırsever işadamı merhum Mustafa Dörtçelik’in bağışıyla yaptırılan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin 18 yılı geride bırakmış olmasına rağmen hala hizmete alınamadığını hatırlatan Tayan, "Kamuoyu yoğun propaganda ile uyutulmakta, Bursa Sağlık Kampusu hakkında bilgi kirliliğinden geçilmemektedir. Vatandaş gece yarıları yoğun bakım için destek, torpil aramaktadır" dedi.
'BURSA SAĞLIK KAMPUSU’NuN SON DURUMU NEDİR?'
Turhan Tayan, Bakan Müzezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:
"Devam eden, yıllarca bitirilemeyen sağlık kuruluşlarının son durumu nedir? Yoğun bakım ünitelerinin artırılması için ne gibi bir planlama ve projeniz vardır? Bursa Sağlık Kampusu’nun son durumu nedir? Sağlık yatırımlarının gecikmesi ve ihmali vatandaşı özel sağlık kuruluşlarına yönlendirme değil midir?"