CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen Suriye ile ilgili ses kaydını değerlendirirken, "Seçim öncesi savaş çıkarmak, oy toplamak için neleri göze aldıklarını gösteren şifreli bir ifadedir" dedi. Tarhan, Başbakan Erdoğan için de savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını düşündüğünü söyledi.
Tarhan, Bartın'da partisinin seçim bürosu ziyaretinde konuştu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını değerlendiren Tarhan, "Fiyakalı bir MİT müsteşarı der ki; 4 adam gönderir, 8 füze attırırız ve savaş çıkartırız.' Seçim öncesi savaş çıkarmak için, oy toplamak için neleri göze aldıklarını bize gösteren şifreli bir ifadedir. Umarım yanlıştır. Umarım yine montaj olduğunu söylerler ve gerçekten montaj olmasını umut ediyorum. Ancak ona montaj buna montaj diyen bir adam yönetiyor bizi ve hatta ona şunu söylemek istiyorum; Sensin montaj. Bu ülkeye yakışmayan bir montajsın sen. Bir montaj tarafından yönetiliyor" dedi.
SAVAŞ SUÇLARI MAHKEMESİNDE YARGILANACAK
"Bu savaşperver Başbakan kendini Ortadoğu'nun halifesi gibi görüyordu" diyen Tarhan, şöyle devam etti:
"Savaş ilanını bile göze almış bir adam yönetiyor bizi. Ancak Ortadoğu halifesi olmayı düşleyen bu adam, 'yurtta barış dünyada barış' sloganımızı, 'yurtta savaş dünyada savaş' olarak değiştirmeye çalışıyor. Kendini Ortadoğu'nun cengaveri gibi görüyordu, ama kalpak giydi hiç yakışmadı. Ata bindi düştü. Ve muhtemelen son çıkan kayıtlardan sonra savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını düşünüyorum. İnanın Ali İsmail'in kafasını tekmeleyen ayak onun ayağıydı. Gençlerimizi yerlerde saçlarından sürükleyen inanın onun eliydi. O yüzden 30 Mart'ta hırsızlara yeniden anahtarı teslim etmemiz gerektiğini söylüyorum. Çünkü hırsızlara yeniden anahtar verilirse, çaldıkları eşyaları geri getirip yeniden eve yerleştirmezler, inanın evi alıp götürürler."
BUNLARINKİ DÖVİZ KARDEŞLİĞİ
Bütün bunları konuşmaktan utandığını, yüzünün kızardığını ifade eden Tarhan, şöyle dedi:
"Böyle hırsızlar görmemiştim. 88 milyar euro'dan bahsediliyor. Yani nasıl bu kadar hırsız bir araya toplanmış. Laboratuvar ortamında üretmeye kalksanız, inanın yapamazsınız, bir araya getiremezsiniz bu kadar insanı. Evlerinde bulunan paralar, eurolar, dolarlar, nerede İslamiyet'in din kardeşliği. Bunların ki olsa olsa döviz kardeşliği olur. Ama bu son olup bitenlerden sonra düşüşü muhteşem olacak. Buradan gemideki farelere sesleniyorum. Dört bir taraftakilere sesleniyorum, rüzgar güllerine sesleniyorum, ön koltuklara oturttukları jöleliler sesleniyorum. Gideceksiniz. Elinizi çabuk tutun gemiyi terk etmek için."
Başbakan Erdoğan'ın uslübunu da eleştiren Tarhan, "Biz koridorda birine çarpsak özür dileriz. Ama bu adam direk patlayacak sanki. Aynadaki suretiyle bile kavga edecek bir adam. Tüpün bile acil durum prosedürü var. Bu adam dokunsanız patlayacak. Bu tüpü değiştirmenin zamanı geldi" dedi. 

AA(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)