CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılması konusunda bugüne kadar verdikleri kanun tekliflerinin iktidar partisince reddedildiğini söyledi. Tanrıkulu, "Sayın Başbakan, on yıldır aklınız neredeydi?" diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yıllardır Özel Yetkili Mahkemelere parti olarak muhalefet ettiklerini, kaldırılması yönünde verdikleri kanun tekliflerinin Adalet ve Kalkınma Partisi'nce reddedildiğini kaydetti. Tanrıkulu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Özel Yetkili Mahkemelerin Türkiye'de içinden çıkılmaz bir sorun yumağı olacağını, DGM'lerin kaldırıldığı andan itibaren ifade etmiştim. DGM'lerin şekli olarak kaldırılıp yerine ÖYM'lerin konulması, aslında OHAL hukukunun devamıydı. Sayın Başbakan'ın on yıl sonra ÖYM'lerin kaldırılması gerektiğine dair İran seyahati öncesi yaptığı açıklama özrü kabahatinden beter bir itiraftır! Çünkü Başbakan, on yıl önce dikkat çektiğimiz tehlikeyi tekrar edecek bir açıklamaya imza atmıştır. 2 Haziran 2004 tarihinde Diyarbakır'da yaptığım bir açıklamada 'Tabelanın değişmesi yetmez, zihniyet de değişmeli' demiştim. Fakat Sayın Başbakan TMK'daki unsurları TCK'ya aktararak sadece tabelayı değiştirmeye niyetli olduklarını ortaya koymuştur.

GD(CY)