ANKARA,() - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde 'Methadone' isimli sentetik uyuşturucuyu Meclis gündemine taşıdı.

Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti; "'Bonzai' adı verilen uyuşturucu, gündemi meşgul etmeyi sürdürürken şu ana kadar bilinenlerin hepsinden daha tehlikeli bir uyuşturucu olarak nitelendirilen Methadone - Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yerine koyma tedavisinde kullanılan bir tür sentetik eroin - kolluk güçlerine yasak olduğuna dair yasal tebligatların yapılmamasından dolayı İran üzerinden Türkiye'ye ilaç olarak rahatlıkla sokulduğu ve gerek hap gerekse şurup şeklinde merdiven altı ortamlarda satıldığı iddiası doğru mudur?

2-Methadone adlı sentetik eroinin Türkiye'ye girişinin ve satışının engellenmesi için uygulanan tedbirler nelerdir?

3-Türkiye'de Methadone adlı yerine koyma tedavisinde kullanılan sentetik eroin, uyuşturucu bağımlılığının tedavisinde halen kullanılmakta mıdır?

4-Türkiye'de son 10 yılda Methadone tedavisi uygulanan bağımlıların sayısı nedir?

5-Son 10 yılda yasa dışı yollardan Türkiye'ye sokulmaya çalışılırken ele geçirilen Methadone adlı sentetik eroinin miktarı ne kadardır?"