ANKARA,() - CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 7 bin okul müdürünün görevden alınmasını Meclis gündemine taşıyarak, "Görevden alınan personelin sendikalara göre sayısal dağılımı nedir?" diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki atamaları sordu. Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
"Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 20 yıldır, 30 yıldır görev yapanlar da bulunan yaklaşık 7 bin müdürün ani bir kararla, bir anda görevden el çektirilmesine neden gerek duyulmuştur?
Ortada herhangi bir somut gerekçe olmaksızın, bu kadar büyük çapta bir görev değişikliğinin yapılması kamu bürokrasisinin normal işleyişi içerisinde yapılan rutin bir işlem olarak kabul edilemeyeceğine göre, değişikliklerin gerekçesi siyasi ve ideolojik midir? Görevden alınacak ve göreve getirilecek personelin, kayıtlı oldukları sendikaya göre belirlendiği, bazı sendikaların üyelerinin görevden alındığı, bazı sendikaların üyelerinin ise göreve getirildiği iddiaları doğru mudur? Görevden alınan personelin sendikalara göre sayısal dağılımı nedir? Göreve getirilen personelin sendikalara göre sayısal dağılımı nedir? Görev değişikliklerinin, personelin nitelik ve tecrübesini göre değil, siyasi ve ideolojik tercihlere göre yapılması Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve kamu yönteminin liyakata dayalı atamayı zorunlu kılan temel ilkelerine aykırı değil midir?"