CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Suriye'ye yönelik yardımlar, Sivil toplum Örgütleri denen kuruluşlar üzerinden yapılacağına açık ve şeffaf bir şekilde Kızılay üzerinde yapılsın" dedi. Halk TV'de Semra Topçu'nun sunduğu "Güne Başlarken" adlı programa katılan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Suriye'ye yönelik yardımlar, Sivil toplum Örgütleri denen kuruluşlar üzerinden yapılacağına açık ve şeffaf bir şekilde Kızılay üzerinde yapılsın" dedi. Ali Serindağ, Türkiye'nin Gaziantep, Kilis ve Van gibi kentlerinde yapılan IHH ve El Kaide operasyonlarının yanı sıra, sınır bölgesindeki çatışmaları Halk TV'de değerlendirdi. Serindağ, "Hem son operasyonlar, hem de sınır bölgemizdeki çatışmalar tehlikenin boyutlarını gösteriyor, Türkiye Suriye sınır bölgesinin Pakistan-Afganistan arasındaki Peşaver bölgesine dönme tehlikesi varö dedi. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmanın yolu, öncelikle "Kevgire dönen sınırları güvenlik altına almaktan, ülkeye sızan, sızdırılan El Kaide gibi silahlı terör gruplarını engellemekten geçer" diyen Serindağ, insani yardımların da Kızılay üzerinden yapılması gerektiğini söyledi. İnsani yardım yaptığı söylenen kuruluşların bir çoğu belli ki başka servisler yapıyor. Suriye'ye yönelik yardımlar, Sivil toplum Örgütleri denen kuruluşlar üzerinden yapılacağına açık ve şeffaf bir şekilde Kızılay üzerinde yapılsın" dedi. "OPERASYON SÜRPRİZ DEĞİL"

Ali Serindağ, "Pek çok insan Türkiye üzerinden Suriye'ye giriyor. Hükümet politikaları buna uygun. Kendi bölgesinin huzur kenti Gaziantep'in uzunca bir süredir, Suriye rejimine karşı savaşan güçlerin lojistik üssü, organizasyon ve sevk üssü olarak kullanıldığı biliniyordu. Bu konularda bir çok soru önergemiz cevaplandırılmadı bile. Gaziantep El Kaide'nin bir terör üssü haline getirilmek üzere. Bu yüzden El Kaide operasyonu sürpriz değil. Van'da AKP Belediye Başkan adayının El Kaide davasından yargılandığı da biliniyor. Sınırımıza çok yakın bir çok yer El Kaide kontrolüne geçmiş durumda" şeklinde konuştu. "KOMPLO YOK AKP HUKUKSUZLUĞA KARŞI YAPILAN HER ŞEYE KOMPLO DİYOR"

Komplonun söz konusu olmadığını belirten Ali Serindağ, "AKP hukuksuzluğa karşı yapılan her şeye komplo diyor. 6 şehirde yapılan operasyonu da böyle değerlendiriyor. Diğer bir çok şehirde olduğu gibi, Kilis'te operasyon yapan emniyet görevlilerini hemen görevden alıyor. Paralel devlet diyor. Hükümeti de bu yapının mağduru olarak gösteriyor. Oysa paralel devlet AKP'nin kendi eseri. Daha 6 ay önce Gezi eylemleri sırasında Başbakan'ın kahraman ilan ettiği, destan yazdığını söylediği polisler görevlerindne alınıyorlar. Ne oldu da Başbakan 2 bin polisi görevlerinden aldı?" diye konuştu. "HSYK RTÜK YAPILMAK İSTENİYOR"

HSYK düzenlemesine ilişkin Ali Serindağ şöyle konuştu: "Tasarı mı, teklif mi olduğu bile belli olmayan bir hamleyle HSYK'nın yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. Bu acelede 17 Aralık'ta başlayan operasyonların verdiği korku ciddi rol oynuyor. Eğitimde, poliste, maliyede operasyon yapan hükümet yargıda Anayasa engeline takılıyor. Bu engeli aşmak için HSYK'yı tartışmaya açtılar. Kuvvetler ayrılığının en önemli göstergesi olan yargı bağımsızlığını tümüyle ortadan kaldırıyorlar. Yargıda da RTÜK benzeri bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar." (MV/HT)