ANKARA () - CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TBMM İçişleri Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Suriye ve Irak'ta izlediği yanlış politikaların Türkiye'yi büyük bir risk içerisine soktuğunu söyleyerek, rehin alınan konsolosluk görevlilerini "alıkoyma" olarak değerlendiren hükümeti de sert bir dille eleştirdi. Serindağ, "Görevlilerimiz çay içerek sohbet mi ediyorlar?" diye sordu.

"GÖREVLİLER REHİNE Mİ, MİSAFİR Mİ?"

TBMM İçişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Serindağ, "Bizim Başkonsolosluğumuz basılmış, oradaki konsolosluk görevlileri rehin alınmıştır, şimdi onlar rehinedir. Ancak, siz buna bile "rehin alma" demiyorsunuz, "Efendim, Başkonsolosluk mensupları alıkonulmuştur." diyorsunuz. Yani, misafir mi edilmişlerdir, akşam beraber çay kahve mi içiyorlar, nedir yani? Alıkonulma nedir, niçin alıkonulmuşlardır, çok sevdikleri için mi, sohbet etmek için mi alıkonulmuşlardır? Değerli arkadaşlarım, siz sorunların üzerini örterek sorunları çözemezsiniz, bizim söylediğimiz budur. Sorunların adını koymalıyız, samimiyetle çözmeliyiz. Bakın, bu güneyimizde ve doğumuzda cereyan eden olanlar Türkiye'nin mutlaka el birliğiyle çözmesi gereken, beraber hareket etmesi gereken sorunlardır. Ancak, AKP hiçbir sorunun çözümünde muhalefetin katkısını kâale almıyor çünkü bu politika Başbakanın ve Dışişleri Bakanın izlediği yanlış politikanın sonucu olduğunu herkes biliyor ve bu nedenle de muhalefetin görüşleri dikkate alınmıyor" diye konuştu.

"IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL Mİ?"

Serindağ, "IŞİD terör örgütü olarak nitelendirilmiyor. Ne diyorsunuz? "IŞİD unsurları" diyorsunuz değerli arkadaşlarım. Yani, şimdi, biz şimdi IŞİD'e kafa kesen, insanları olmadık işkencelere maruz bırakan bir örgüte terör örgütü diyemiyor muyuz? Birleşmiş Milletlerin terör örgütü listesinde yer alan bir örgüte terör örgütü diyemiyor muyuz, diyemiyor musunuz? Onlara "IŞİD unsurları" diyorsunuz. Değerli arkadaşlarım, bu, Türkiye Cumhuriyeti açısından çok büyük bir talihsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, hem dünyanın hem bölgesinin güçlü ülkelerinden biridir. Bizim Başkonsolosluğumuzun basılması, diplomatlarımızın rehin alınması, kamyon şoförü vatandaşlarımızın rehin alınması affedilebilir mi, hoş görülebilir mi? Bir de yayın yasağı koyuyorsunuz ama yasayla, efendim, herkesi doğru ve zamanında bilgilendirmekten bahsediyorsunuz" ifadelerini kullandı.