GAZİANTEP, () - CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin bölge ve Türkiye için tehlikeli boyutlar kazanmaya başladığını söyledi. Ortadoğu'nun ciddi biçimde tekrar ısındığını ifade eden Şeker, "Ortadoğu'da ülke bütünlükleri tehlikede ve sınırlar değişebilir" diye konuştu.
Ortadoğu'da yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Mehmet Şeker, bölgedeki kargaşanın mezhepsel ve etnik farklılıklar üzerinden küresel güçlerin organizasyonunda yürütüldüğünü öne sürdü. Irak'ta son günlerde Barzani güçleri ile IŞİD militanlarının çatıştığına dikkat çeken Şeker, "IŞİD'in silahlı 50-60 bin kişilik grubu var ve Barzani güçleri çekindikleri IŞİD ile savaşmaya çok hevesli değiller. Barzani güçleri imkanları itibariyle de IŞİD ile baş edemez" dedi.
ÜRDÜN VE LÜBNAN DA KARIŞACAK
Küresel güçlerin Ortadoğu'daki kargaşayı çeşitli etnik ve mezhepsel farklılıklar üzerinden organize ettiğini kaydeden Şeker, yaşananları bölgedeki hükümet sistemlerini ve sınırları yeniden şekillendirme amacıyla yürütülen şiddet süreci olarak değerlendirdi. Ürdün ve Lübnan'da da ciddi karışıklıklar yaşanacağını ve bu ülkelerin yönetimlerinin değişeceğini, ülkelerin sınırlarının ve bütünlüklerinin büyük risk altında olduğunu ifade eden Şeker, "Ortadoğu'daki kargaşayı, akan kanı ve savaşı yine bu bölgedeki aklı selim insanlar ve devletler durdurabilir" diye konuştu.
Bölgede kalıcı barışın sağlanması gerektiğini belirten Şeker, hükümetin başta Suriye ve Irak olmak üzere dış politikada büyük yanlışlar yaptığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI