CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok donanımlı, birikimli ve ülkeyi büyütecek bir insan olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanacağını tahmin etmediğini belirten Şeker, "İkinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok ciddi bir yol katedeceğini tahmin ediyorum" dedi.
CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklandığ zaman tepkili olan insanların, şu anda düşüncelerinin değiştiğini söyledi. İhsanoğlu'nun seçim yarışına başladığı günden beri olumlu mesafeler katettiğini belirten Şeker, 1974 yılından beri İhsanoğlu'nun yazdığı makale ve kitaplarını takip ettiğini ifade etti. Şeker, şöyle devam etti:
"Sayın İhsanoğlu, başladığında biraz geriden başladı. Çünkü Başbakan 12 yıldır siyasetin içinde olan bu ülkenin Başbakanlığını yapan bir insan. Dün ortaokulda, lisede okuyan çocuklar bugün kendisinin Başbakanlık döneminde üniversiteye geldi. Burada zaten bizim tereddütümüz yok. Ama sayın İhsanoğlu, yarışa başladığı günden bu yana yüzde 50 artış oldu. Televizyon programlarını izleyen insanlar bizi arıyor. İlk ismi açıklandığında tepki duyan insanlar, bugün diyorlar ki; gerçekten donanımlı, birikimli bir aday bulmuşsunuz. Dünyanın kabul ettiği, akademik kariyeri olan ve en az üç dili çok rahat konuşan bir Cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıyayız. Ben 1974 yılından beri yazdığı bütün makaleleri takip ettim ve yazdığı 6 kitabı da okudum. Gerçekten donanımlı, birikimli ve Türkiye'yi birleştirecek ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda ülkeyi büyütecek bir insan."
'KARDEŞ KANI AKMASIN DİYORUZ'
Ülkede kardeş kanının akmasını istemediklerini anlatan CHP'li Şeker, şunları kaydetti:
"Bizim artık bu saatten sonra ayrımcılığa tahammülümüz yok. Bu ülkenin üniter yapısını korumak istiyoruz. Bu ülkede kardeş kanı akmasın diyoruz. Bu ülkede mezhepsel ve ırksal savaşlar olmasın istiyoruz. Komşularımızla da iyi geçinelim istiyoruz. Bunun için gerçekten Ekmeleddin İhsanoğlu, donanımlı ve iyi bir Cumhurbaşkanı adayı. Ben ilk turda seçim sonuçlanacağını tahmin etmiyorum. Ama ikinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok ciddi bir yol katedeceğini tahmin ediyorum."

FOTOĞRAFLI