CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, TBMM'ye başörtüyle girme tartışmalarına değinerek, "Meclis, Ecevit’in dediği gibi, Cumhuriyet’e meydan okuma yeri değildir" dedi.
Perihan Sarı, Zonguldak'ta Dedeman Otel’de gerçekleştirilen 'Yerel yönetimler seçimi aday adayları eğitimleri' toplantısına katıldı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Sarı, öncelikle partilerine üye olması ve tüzüğün uygulanması gerektiğini söyledi. Sarıgül’ün üyeliğinin uygun görülmesinin ardından adaylık konusunda yeni bir sürecin başlayabileceği sinyalini veren Sarı, "CHP’den Mustafa Sarıgül’e yönelik bir eğilim var ve sayın Sarıgül’ün de CHP’ye üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir iradesi söz konusu. Bu iki iradenin buluşması söz konusu. Genel başkanımız da güçlü bir vurguyla bu konudaki tutumunu yansıttı. Bir davet olduğu zaten çok açık" dedi.
Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen diğer isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Gürsel Tekin adaylıkla ilgili bir açıklamada bulunmadı ama böyle bir güçlü algı yarattı. Böyle bir durumun sorun yaratacağını düşünmüyorum. CHP’de herkes parti görevi olarak, aday olmakla ilgili görevini yerine getirmek isteğinde olabilir. Bu bizim için tüm üyelerimizin eşit olduğu koşullarda olağan bir durum" diye konuştu.
'BAŞÖRTÜYLE GİREN OLURSA AYRICA DEĞERLENDİRİRİZ'
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ın, "Meclis’e başörtüyle gireceğim" açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin, "Meclis'e başörtülü giren olursa tepkiniz ne olur?" sorusuna cevap veren Sarı, şöyle konuştu:
"Meclis'e henüz kimse başörtülü olarak girmedi. Meclis, Ecevit’in dediği gibi, 'Cumhuriyet’e meydan okuma yeri değildir.' Giren olduğunda ayrıca değerlendiririz. Milletvekili arkadaşlarımız ve Meclis grubumuz bu konuda sağ duyuyla Türkiye’de demokrasinin gereğini göz ederek davranmaya hazır."
'AKP’NİN TÜRKİYE’Yİ GETİRDİĞİ NOKTA 50 BİN FUHUŞ İŞÇİSİ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, AK Parti hükümetinin Türkiye’de çalışan kayıt dışı 50 bin fuhuş işçisinden yüzde 4’lük bir vergi almayı hesapladığına vurgu yaparak, "Türkiye’de merdiven altı fuhuştan söz ediliyor. Merdiven altında fuhuş yapan 50 bin kişiden söz ediliyor ve bu 50 bin kayıt dışı fuhuş işçisinin elde ettikleri gelirden yüzde 4’lük bir vergi alınması hesaplanıyor. AKP’nin iktidarları süresince Türkiye’yi getirdiği nokta 50 bin fuhuş işçisi. Çalışma koşullarında kadınların içinde bulunduğu koşullarda yarattığı bir yıkımın sonucudur bu. AKP aldığı bu yüzde 4’lük vergiyle acaba sosyal yardımlar için kaynak mı yaratıyor? Kadınlara yapacağı sosyal yardımlar için kaynak ancak fuhuş sektöründen gelen gelirlerle mi yapılacak" dedi.