Ayhan ACAR/BARTIN, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 17 Aralık sürecinin hükümeti şimdiye kadar görülmemiş bir çamur deryasına batırdığını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Bartın'da Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi'ni ziyaretinin ardından partisinin seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Pavey, 17 Aralık sürecinin hükümeti şimdiye kadar görülmemiş bir çamur deryasına batırdığını söyledi. Türkiye'nin böyle devasa bir yolsuzluğu ilk kez bu hükümetle gördüğünü ifade eden Pavey, şöyle konuştu:
"Türkiye sadece büyük bir yolsuzluk görmekle kalmadı, inanılmaz bir pişkinlik de gördü. Bu kadar yolsuzluk karşısında inanılmaz bir pervasızlığı ve sonu gelmeyen pişkinliği gördü. Dolayısıyla ben ahlaki değerlerimizin çöküş yaşadığını gördüm. Normalde ahlaki olarak utanılması gereken bir durum. Normal olan yargının yolunun açılmasıdır. Ama medyayı, hukuku, insanları, kamuyu, herhangi bir alanı, havada uçan kuşu, yerde gezinen karıncayı kontrol etme çılgınlığına kapıldıklarını düşünüyorum. Ben gerçekten bütün bu yaşanan olaylardan sonra ahlaki değerlerimizin zedelendiğini, Türkiye'deki mahçubiyetin ve erdemlerimizin çok büyük bir hasar aldığını düşünüyorum."
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydının montaj olduğunu söyleyen Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ı da eleştiren Pavey, "Bilim ve Sanayi Bakanı, 'Hislerime göre bu montajdır' dedi. Yani ses uzmanları montaj olmadığını söylüyor. Ama bilim bakanı hisleriyle konuşuyorsa benim de şöyle bir hissim var; AKP'lilerin bunun montaj olmadığını düşündüğünü hissediyorum" dedi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)