Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), () - CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Biz 1'nci turda seçileceğine inanıyoruz. Ama 2'nci tura kalırsa kesin olarak İhsanoğlu'nun seçileceğini düşünüyoruz" dedi.
Mersin'in Silifke İlçesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Çatı Aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyen Milletvekili Ali Rıza Öztürk vatandaşlarla bir araya geldi. Eşi Neriman Öztürk, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Mustafa Tahsin Şimşekli ve partililerin de eşlik ettiği Öztürk, gittiği mahallelerde gördüğü ilgiden memnun kaldı.
Vatandaşlarla sohbet edip, İhsanoğlu için destek isteyen Öztürk, yaptığı değerlendirmelerde İhsanoğlu'nun destekleyenlerin sayısının fazla olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Gezdiğimiz yerlerde Sayın İhsanoğlu'na yüzde 70'in üzerinde bir destek var. Silifke ve mahallelerinde yüzde 80-84 destek var. Yine Mersin merkez ve ilçelerinin tamamında bu oran 70-80'lerde. Biz 1'nci turda seçileceğine inanıyoruz. Ama 2'nci tura kalırsa kesin olarak İhsanoğlu'nun seçileceğini düşünüyoruz. Bu ülkede yıllardır şiddeti giderek artan bir zulüm iktidarı, diktatörlük yaşanmaktadır. Böyle bir süreçte, 'ben kendi partimin adayını çıkarayım da ne olursa olsun' şeklinde bir yaklaşım doğru olmazdı. Türkiye'de yarattığı işsizlik, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ortaya çıkan, bütün ailesiyle, bakanlarıyla Cumhuriyet tarihimizin en büyük hırsızlık olayının ortaya çıktığı bir dönemde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna göz diktiği böyle bir dönemde, bizim 76 milyonu kucaklayacak, ülkeyi yeniden huzura kavuşturacak bir adaya ihtiyacımız vardı. Bu aday da Ekmeleddin İhsanoğlu'dur."
'İHSANOĞLU PIRIL PIRIL BİR ADAY'
İhsanoğlu'nun her seçmenden oy isteyen bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Milletvekili Ali Rıza Öztürk, şöyle devam etti:
"Bir tarafta 'Herkesi, 76 milyonu kucaklayacağım, kimseyi ötekileştirmeyeceğim' diyen bir Cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta ise 12 yıldır gırtlağına kadar yolsuzluklara bulaşmış, rüşvete bulaşmış, aile boyu bir hırsızlık iddiasıyla karşı karşıya olan bir cumhurbaşkanı adayı var. Dört bakanı yolsuzluktan, rüşvetten bakanlıktan düşmüş bir cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta pırıl pırıl, tertemiz, hakkında hiçbir şaibe olmayan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu var. Seçmen bu gerçekler ışığında kime oy vereceğini çok iyi biliyor."

FOTOĞRAFLI