Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin diktatörlüğe, kaosa, kutuplaşmaya giden otoyoldan barışa, huzura, kardeşliğe doğru son çıkışı sağlayacak kişi olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Pazar günü yapacağı Trakya turu öncesi çalışmaları koordine etmek üzere Edirne’ye geldi. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin ayrışmasına neden olacağını kaydeden CHP’li Öztrak şöyle konuştu:
"Uzun zamandır uzlaşamayan bu ülkede, bir büyük uzlaşının Cumhurbaşkanı adayını hep beraber belirleyebildik. Bugün açıkça halkın seçtiğinin cumhurbaşkanı olmayacağı, başkan olacağı ifade edilmektedir. “Türkiye’de bir başkanlık seçimi 10 yıldır devam eden Recep Tayip Erdoğan statükosunun tescillenmesinden ve güçlenmesinden başka hiç bir şey değildir. Bu statüko Türkiye’yi hızla ayrışmaya, kutuplaşmaya baskıya sürüklemektedir."
'TOPLUMUN HER KESİMİNE BASKI'
İktidarın basına baskı uyguladığını, kadına ise 'çocuk yapacaksın, çocuğu nasıl doğuracaksın, nasıl doğurmayacaksın, ne yapacaksın ne yapmayacaksın' diye baskı yaptığını öne süren Öztrak şöyle devam etti:
"Toplumun her kesimine baskı. Ondan sonrada çıkıp ben sizi kucaklamadım mı? Neyi kucakladın? Yarın bir tane belge açıklayacakmış, vizyon belgesi. Biz senin vizyonunu biliyoruz. Sen artık Türkiye için bilinmeyen bir adam değilsin. Ne vizyonu açıklayacaksın. Bu millet senin vizyonunu biliyor. Senin misyonunu da biliyor. Bu Ülkeyi nereye götürmek istediğine de biliyor."
'BİLGE BİR KİŞİ'
Muhalefet partileri olarak Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını temsil ettiklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak şunları söyledi:
"Muhalefet partileri olarak Türkiye’nin karşısına önemli bir alternatif sunuyoruz. Bilge bir kişiyi sunuyoruz. Bu ülkeye huzur getirecek insanların ekmeğini huzur içinde kazanmasını sağlayacak, parlamenter demokrasiye, laikliğe, Atatürk’e, Cumhuriyet’e, tarihi değerlere bunların hepsini bir araya getirebilecek bir potada kaynaştırabilecek bir cumhurbaşkanını Türk halkının tercihlerine sunmuş bulunmaktayız."
'TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI' 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerini, 'büyük bir korkunun, yaklaşan seçimleri kaybetmenin duyulan paniği' olarak değerlendiren Öztrak şöyle dedi:
"Baştan beri söylüyoruz seviyeli bir seçim olsun. Kimse kimseye 'vazo, saksı' demesin. Yani çok açık görüyoruz ne demek tarafsız Cumhurbaşkanı olmaz. Tabi ki, Cumhurbaşkanı Anayasa’dan yana taraftır. Tabii ki, Cumhurbaşkanı bu milletin kurucu değerlerinden yanadır, taraftır. Bunları korumak zorundadır. Ama onun dışında Cumhurbaşkanı hiçbir zaman belirli bir siyasi partinin taraf birliğiyle topluma artık yaklaşamaz. Ama dedim ya başkanlık hayali kuranlarda bu sıkıntı var."

FOTOĞRAFLI