Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP'li Faik Öztrak, Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurtarılması için hükümetin devlet sorumluluğu içinde atacağı her adımın destekçisi olacağız'' dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları dair açıklamalar bulundu.  Öztrak, Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarına ilişkin yaptığı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurtarılması için hükümetin devlet sorumluluğu içinde atacağı her adımın destekçisi olacağız. Bununla beraber dar ve mezhepçi dünya görüşünü dış politikaya yansıtarak, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP hükümetinin bu yaşananlar karşısında mutlaka siyasi bir sorumluluğu olmalıdır. Komşularla sıfır sorun politikası sırf soruna, stratejik derinlik stratejik rezalete dönüştü. İktidar, yaşanan her olayın sorumluluğunu başkalarına attı, kendisine ise bir mağduriyet yaratmayı başardı. Sınırları Peşaver'e dönmüş, oradaki temsilcilikleri hedef haline gelmiş, dış politikasını dar bir mezhep penceresinden yakaladığı görüş açısına oturtan ve her an Ortadoğu bataklığına çekilme riski olan bir ülkenin, uluslararası finansal piyasalardaki risk pirimi de yeniden gözden geçirilecektir. Sonunda faturası vatandaşa çıkacak risk primindeki bu artışın sorumlusu, AKP'nin dış politikası ve Dışişleri Bakanı'dır. Hükümet yanlış politikalarının sonuçlarını artık görmeli, suçu memurlara atarak sorumluluktan kaçmak yerine başarısızlığını itiraf etmeli ve gereğini yapmalıdır'' ifadelerini kullandı.



''BAŞKAN'IN TASARRUFU MU YOKSA BAŞBAKAN'IN TASARRUFU MU?''

Faik Öztrak, Merkez Bankası'ndaki görevden almaları değerlendirerek; "Merkez Bankası'ndaki görevden almalar ve atamalar Başkan'ın tasarrufu mu yoksa Başbakan'ın tasarrufu mu? Bu iktidar Merkez Bankası'nın özerkliğinin önemini çok acı bir şekilde anlayacak" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)