Murat YAYIN/ MALKARA,(Tekirdağ),() - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edilmesiyle ilgili olarak, "Tabi gönül isterdi ki bu olaylar bakan çocuklarının serbest bırakılmaları vesilesiyle gerçekleşmesin. Bakan çocukları 70 günde hapisten çıktılar. Bu ülkenin 26'ncı genel kurmay başkanı 700 gün sonra hapisten çıkmak zorunda kaldı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde partililerle bir araya geldi. Öztrak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasına, "Son 10 yılda kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı. 2012 yılında kadına şiddeti engellemek için çıkan kanundan sonra bugüne kadar 160’dan fazla kadın cinayetlere kurban gitmiş. Yine dünya ekonomi formunun 2013 küresel cinsiyet raporuna göre de Türkiye 136 ülke arasında kadın erkek eşitliğinde 120'nci sırada kalmış" dedi.
TELEFONUN BAŞINDA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYOR
Faik Öztrak, yeni internet yasasıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini de eleştirerek şunları söyledi: "30 Mart'tan sonra yargıya bir ayar daha çekeceğim. İnterneti kapatacağım' diyor. Dünyada interneti kapatan 5 ülkeden biri olacağız. Kuzey Korey'le aynı yerdeyiz. Çin'le aynı yerdeyiz. Bu ne biçim iştir. Bu görüntü belki Recep Tayyip Erdoğan'a yakışıyor, ama Türkiye'ye hiç yakışmıyor. 'Açılım süreci' dendi o süreçte geçici bir barış yaşandı. Dün değil evvelsi gün yeniden bir haneye ateş düştü. Bir şehidimiz var. Taraflarda bunları reddetmiyorlar. 'Evet biz yaptık' diyorlar. 'Açılım açılım' dediler ne olduğunu anlamadık? Ama sonunda döndük dolaştık yine kan dökülen yere geldik." 
700 GÜN SONRA HAPİSTEN ÇIKMAK ZORUNDA KALDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edilmesiyle ilgili olarak, "Ergenekon Davası'nın bir kumpas olduğu sonunda hükümetin başı da itiraf etmek zorunda kaldı. Bu ülkenin 26'ncı genel kurmay başkanın Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğu bireysel müracaat sonunda dün büyük bir mutlulukla gördük ki, o genel kurmay başkanı serbest bırakıldı. Tabi gönül isterdi ki bu olaylar bakan çocuklarının serbest bırakılmaları vesilesiyle gerçekleşmesin. Bakan çocukları 70 günde hapisten çıktılar. Bu ülkenin 26'ncı genel kurmay başkanı 700 gün sonra hapisten çıkmak zorunda kaldı, ancak çıkabildi" diye konuştu.

MY (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)