CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Bursa'da eski Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğlu 6 yaşındaki Mehmet Özcan’a, padişah Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu cami avlusunda düzenlediği Osmanlı usulü sünnet töreni ve mevlitle ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi. Özkes, sorduğu soruların Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yanıtlanmasını istedi.
Özkes, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Bursa’da Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan caminin avlusunda oğlu için sünnet töreni düzenleyen ve bir süre önce yaş haddinden emekliye eski Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden izin almadan camide sünnet töreni düzenlediğinin basında yer aldığını hatırlattı.
Özkes, önergesinde Başbakan Yardımcısı İşler’in şu soruları yanıtlamasını istedi:
"Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, söz konusu sünnet merasimi için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan veya başka kurumlardan izin almış mıdır? Ülkemizde çocuğunu sünnet ettirmekte ekonomik güçlük çeken nice insanlar varken, oğlunu şehzade gibi etrafında cariyelerle çevrilmiş tahtta oturan padişah edasıyla bir vali yardımcısının kamuoyunda yarattığı tahribat, görevini kötüye kullanmak değil midir? Toplumun dini hassasiyetleri dikkate alındığında tarihi bir cami ve türbe avlusuna davul, hokkabaz, kılıç- kalkan ekibi, soytarı, ateşbaz, at ve eğlence araçlarının sokulması doğru mudur? Konuyla ilgili idari ve adli herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa nelerdir?"

NG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)