ANKARA,()  - CHP' İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, dün İstanbul Büyükçekmece'deki Hz. Ali Camisi'ne saldırıda bulunulduğunu belirterek, hükümeti tedbir almaya çağırdı. Özkes, "Yüce Allah 'Camiler (mescitler) Allah'a aittir' buyuruyor. Caferilere ait camiler 'cami' değil midir?" diye sordu.
CHP Milletvekili İhsan Özkes, yaptığı yazılı açıklamada, dün İstanbul Büyükçekmece'de Caferi vatandaşların yaptırdığı Hz. Ali Camisi'ne saldırıda bulunulduğunu ifade ederek, bu saldırıyı kınadı. Özkes, açıklamasında AK Parti hükümetini tedbir almaya çalışarak şöyle dedi:
"İstanbul Esenyurt'ta Caferi vatandaşların gittiği Muhammediye Camii'nde çıkartılan yangınla, yakılan Kur'anla ilgili tepkisizlik ve takipsizlikten cesaret alan karanlık odaklar dün gece de Büyükçekmece Muratpaşa Mahallesinde Caferi kardeşlerimizin yaptırdığı Hz. Ali Camisi'ne saldırmışlardır. Türkiye'de birkaç aydır arka arkaya Caferi kardeşlerimizin yoğun olduğu camilerin saldırıya uğraması ile Irak ve Suriye'deki terör örgütlerinin yaptıklarında benzerlik olması kaygılarımızı artırmaktadır. Irak'ta camileri ve kutsal mekanları bombalayan IŞİD terör örgütüne ses çıkartmayan AKP iktidarı sıkıştığı zaman din iman-cami Kuran siyaseti yapmaktan geri kalmamaktadır. Yüce Allah 'Camiler (mescitler) Allah'a aittir' buyuruyor. Caferilere ait camiler 'cami' değil midir? Caferi kardeşlerimizin yaptırdığı Hz. Ali Camisi'ne yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. İktidarı bu vahim olaylara karşı tedbir almaya ve bu olaylara karışanlarla ilgili gereğini yapmaya davet ediyorum."