CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Hırsızları, yolsuzlukları ve rüşvetle ilgili kesinlikle kabul görmeyecek olan kötülükleri işleyenleri yakalayanlar ve yargılayanlar sürgün ediliyor. Adeta adı konulmamış darbe yaşanmaktadır" dedi.
İhsan Özkes, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde partisinin Cumhuriyet Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Akçakoca Belediye Başkanı CHP'li Fikret Albayrak da açılışa katılırken, İhsan Özkes partililerin ilgisiyle karşılandı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İhsan Özkes, Türkiye'de cumhuriyet tarihinde yaşanmayan bir kriz yaşandığını söyleyerek, şöyle konuştu:
"Şu anda erkler dediğimiz bir denge tamamen ortadan kalkmıştır. Yürütme, yasama, yargı tek bir ağızda yani Başbakan da toplanmıştır. Hırsızları, yolsuzlukları ve rüşvetle ilgili kesinlikle kabul görmeyecek olan kötülükleri işleyenleri yakalayanlar ve yargılayanlar Türkiye'nin ücra köşelerine sürgün edilmişlerdir. Bu Türkiye'de yargının olmadığını gösteriyor. Ama dünya da bizi izliyor. Sadece Türkiye'de itibarımız yerle bir olmuş değil, aynı zamanda bütün dünya ülkeleri görüyor ki Türkiye'de hukuk diye bir şey kalmamıştır. Nizam diye bir şey kalmamıştır. Adeta adı konulmamış darbe yaşanmaktadır."
AKLANMANIN YOLU SANDIK DEĞİL, YARGIDIR
Aklanmanın yolunun sandık olmadığını, yargı olduğunu ifade eden Özkes, şunları söyledi:
"Adaletin olmadığı yerde kendilerine alkışlatarak ya da çeşitli entrikalarla oylarını korumaya çalışarak aklanacak halleri yok. Aklanmanın yolu sandık değil, yargıdır. Yani adalet mülkün temelidir diye bir anlayışımız var bizim. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Bunlar eğer Japonya ya da başka ülkelerde olmuş olsa onlarla kıyaslayacak olursak, onlara göre şimdiden istifa etmeleri gerekirdi ve acilen erken seçime gidilmesi lazımdı. Bunların yargılanması lazımdı. Ama geçte olsa bu sağlanacaktır diye düşünüyorum."