CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aytaç Durak ve Zihni Aldırmaz'ın gündemde olmadığını savundu. Bu iki ismin aday gösterilmesi halinde CHP'den istifa edeceğini yineleyen Özgümüş, kendisine adaylık teklifi gelmesi halinde ise bunu değerlendirebileceğini söyledi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Özgümüş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçim odaklı sohbette Ümit Özgümüş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesine karşı olduğunu, partisinin gündeminde de bu isimlerin bulunmadığını öne sürdü. 
Özgümüş, milyonda bir ihtimal de olsa Aytaç Durak'ın CHP'den aday gösterilmesi durumunda partisinden istifa edeceğini tekrarladı.
Daha önce DYP- ANAP ittifakı ve CHP'den iki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimler yaşayan Özgümüş, partisinden kendisine bir teklif gelmesi halinde değerlendireceğini de ifade etti.