CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, partisinin Ankara ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını içine sindiremediğini belirterek, "Bu parti suçu işlemekse, parti suçu işlemek adına söylüyorum" dedi.
Adana'da 7'nci Çukurova Kitap Fuarı'nda 'Gezi Direnişi Ruhu ve Özgürlükler' adlı panelde konuşan Ümit Özgümüş, Gezi Parkı eylemlerinde Adana'da yaşananları anlattı. Özgümüş'e dinleyiciler, kısa süre öncesine kadar AK Parti'nin Antakya Belediye Başkanı olan ve CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Lütfi Savaş'ı kastederek, 'Gezi Parkı olaylarında TOMA'ya su taşıyan insanın, yoldaşlarımızın kanının döküldüğü yerde aday olmasını nasıl karşılıyorsunuz?' ve 'Gezi eylemlerinde Ankara'da Mansur Yavaş, Hatay'da Lütfi Savaş'ı aday göstererek mi bize sahip çıktınız?' diye sordu. Özgümüş, bu 2 aday ve başka bazı kentlerdeki belediye başkan adaylarının içine sinmediğini söyledi. CHP'nin 15 yıldan bu yana ikilem içinde olduğunu savunan Özgümüş, "CHP'nin bazı kapalı toplantılarında söyledim. CHP, 15 yıldan beri bir kararsızlık içinde. CHP, bu ikilem içinden çıkamadı" dedi. Ankara ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu bazı kentlerde yanlış adayların gösterildiğini savunan Özgümüş şöyle konuştu:
"Hatay'da Lütfü Savaş'ı, asla ve asla içime sindiremem. Hadi Lütfi Savaş neyse. Ondan önce CHP'de belediye başkanlığı için adı geçen şahsın ismi Mete Aslan. 'Alevilerin kestiği yenmez. Alevilerden alışveriş yapmayın' diyen bir insanı, nüfusunun yarısının Alevi olduğu bir yerde aday göstermek için ismi masanın üzerine konulabildi."
MİLLETVEKİLLERİ TAVRINI KOYSAYDI BÖYLE OLMAZDI
Adana'da CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isimleri geçen dışarıdan iki isimle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp gerekirse istifa edeceğini açıkladığını belirten Özgümüş şöyle devam etti:
"Ankara'da Mansur Yavaş, Hatay'da Lütfi Savaş'ı aday gösteren illerin milletvekilleri aslında sizin sorduğunuz sorunun muhatabıdır. Eğer Adana'da Aytaç Durak veya Zihni Aldırmaz aday gösterilseydi. O zaman muhatabı bendim. Ama biz Adana'da bu tip insanların hayatları boyunca yolsuzlukla hırsızlıkla, imar rantlarıyla anılmış bu insanların CHP'nde olmayacağını, eğer onlar olursa ben olmayacağımı söyledim, istifa edeceğimi kamuoyuna açıklamıştım. Bana göre bu insanların CHP aday gösterilmesi, CHP için onursuzluktur. Tavrımı koydum, Ankara'daki, Hatay'daki milletvekilleri de benzer yerlerdeki vekiller de tavrını koysaydı, böyle durumla karşı karşı kalmazlardı."