ANKARA () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a, "Madencilere verilen konut sözü AFAD'ta toplanan yardımlarla mı yapılacak?" diye sordu.

Özgür Özel, Soma maden ocağında meydana gelen iş kazasından sonra, hükümet tarafından maden ocağında hayatını kaybedenlerin yakınlarına konut sözü verildiğini hatırlatarak, "En son geçtiğimiz hafta Sayın Ayşenur İslam Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD), Soma için toplanan yardım miktarının 20 milyon liraya ulaştığını, ölen madencilerin aileleri için konut yapımına ilişkin üç şirketin teklifte bulunduğunu, bu tekliflerin protokole dönüştürüleceğini, her aileye birden fazla ev de düşebileceğini, bunu da AFAD'ın açıklayacağını söylemiştir" açıklamasında bulundu.

Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği yazılı soru önergesinde, "Madenci ailelerine verilen sözlerden biri olan konutlar TOKİ tarafından mı yapılacaktır? Yapılacak konutlarla ilgili teklifte bulunan 3 firma hangileridir? Madenciler için yapılacak konutların AFAD'ta toplanan yardımlardan mı yapılması düşünülmektedir? Eğer Soma için AFAD'ta toplanan yardımlardan bu konutlar yapılacaksa, hükümet yetkilileri tarafından verilen "konut" sözünü bağışta bulunan kişiler yerine getirmiş olmayacak mıdır? Hükümet yetkililerin verdiği "konut" sözü nasıl ve ne zaman yerine getirilecektir? Yapılacak konutların maliyeti nereden karşılanacaktır?" diye sordu.