CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Savcılığı'nın kararına rağmen AK Parti İl Başkanlığı'nın, İl Özel İdaresi'ne ait kullanıma kapalı sinema binasının dış cephesine astığı pankartı kaldırmamasını eleştirdi. Özcan, Bolu'da hukuk skandalı yaşandığını savunarak, "AK Parti Bolu İl Başkanlığı ve AK Parti'li Bolu Belediyesi ısrarla bu pankartı indirmiyor" dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın, Hükümet Meydanı'nda bulunan İl Özel İdaresi'ne ait kullanıma kapalı sinema binasının dış cephesine astığı üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının ve AK Parti'nin ambleminin yer aldığı 'Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartın savcılık kararı olmasına rağmen kaldırılmamasına tepki gösterdi. Bolu Cumhuriyet Savcılığı'nın geçen çarşamba günü '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununa Muhalefet' suçundan pankartın sökülerek kendilerine teslim edilmesi için Bolu Belediyesi ve Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne resmi yazı gönderdiğini hatırlatan Özcan, Bolu'da bir hukuk skandalının yaşandığını savunarak, şunları söyledi:
"Hem savcılık, hem mülki amir, 'Bu pankartı kaldırın' diyor. AK Parti Bolu İl Başkanlığı ve AK Parti'li Bolu Belediyesi ısrarla 'Bu pankartı indirmiyoruz' diyor. Bolu Valiliği'ne ve Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na rest çekiyor. Ancak Valilik ve Başsavcılık Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu zannediyorum unuttular. Bolu Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu unuttu. Hem mülki amirin hem başsavcılığın kendilerine yazılı olarak ilettiği talimatı yerine getirmiyorlar. Belediye Başkanlığı yerine getirmiyor. Burada çok açık bir şekilde hukuk cinayeti işleniyor."
HUKUK İŞLEMEZSE, BİRİLERİ BU GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE KALKAR
Bolu'daki bu olayın Türkiye'nin emin adımlarla diktatörlüğe doğru gittiğinin göstergesi olduğunu öne süren Özcan, şöyle devam etti:
"Normal bir başbakan olsa, normal bir iktidar partisi olsa, normal bürokratlar olsa, devletin bürokratları olsa aldıkları kararları uygulardı. Ne burada o bürokratlarımızda o yürek var, ne de iktidar partisinin hukuk devleti anlayışında böyle bir şeye yer yok. Şimdi biz ne yapalım? Vali'yi arıyorum telefonlarıma bakmıyor, partilileri zor tutuyorum. Kolluk gücünün yapması gerekeni biz mi yapalım? Gidip o pankartı oradan indirelim mi? Bunu mu istiyorlar? Bunu yaparsak Bolu ne kazanacak, Türkiye ne kazanacak? Ama artık sabrımızın da sonuna geliyoruz. Eğer Türkiye'de hukuk işlemezse, merciler görevlerini yerine getirmezse birileri bu görevi yerine getirmeye kalkar ve çok büyük bir kaos olur. Yetkilileri uyarıyorum, bundan sonra yaşanacak olanlardan Bolu Valisi sorumludur, Bolu İl Emniyet Müdürü sorumludur, iktidar partisinin yetkilileri sorumludur."
Özcan, Bolu Valiliği'nin duruma el koyması gerektiğini ifade ederek, "Bolu Valiliği mülki idare olarak yasaya aykırı olan bu duruma el koyacak ve gerekirse birilerini görevlendirerek o pankartı oradan kaldıracak. Kanun bunu emrediyor. Yapmıyoruz diyorlarsa sonuçlarına katlanırlar. Kolluk gücüne bu görevi yaptıramıyorlarsa biz halk olarak kendimizi görevli adlederiz ve gereğini yaparız" dedi.
BOLU BELEDİYESİ ATANAN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ
Bolu Belediyesi'nde Merve Kaya isimli bir kişinin kağıt üzerinde Özel Kalem Müdürü yapıldığını iddia eden Özcan, şöyle konuştu:
"Bolu Belediyesi bu konuda sabıkalı. Daha önce AK Parti eski milletvekilinin Ankara'da oturan sekreterini kağıt üzerinde başkan yardımcısı yapmışlardı. Şimdi öyle anlaşılıyor ki kağıt üzerinde de birini de özel kalem müdürü yapmışlar. Bu işler bu kadar keyfi olmuyor. Merve Kaya kimdir?, Hangi üst düzey AK Parti'li yöneticinin yakınıdır? Torpili kimdendir? Elbette biz muhalefet olarak bu sorunun cevabını arayacağız. Bolu halkının ödediği su paralarıyla, emlak vergileriyle, tabela vergileriyle kim olduğunu bilmediğimiz biri Bolu'dan maaş alacak. Bunu kabul edebilmemiz mümkün mü? Bu konuyu bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağım."