Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, IŞİD tarafından Musul’da alıkonulan konsolosluk çalışanlarının seçimlerden önce serbest bırakılması ve hükümetin de bunu bir şova dönüştürmesi halinde, hükümetle IŞİD'in ortak çalıştığının anlaşılacağını söyledi. Özpolat, "Onların serbest bırakılması bir dakika bile gecikmeden olmalı, ama bunu bir seçim malzemesi yapmak alçaklıktır"
dedi. 
CHP Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, memleketindeki bir pastanede basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Esat Şengül’ün de katıldığı toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun uluslararası politikalarını eleştiren CHP Milletvekili Durdu Özbolat, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Durdu Özbolat, partisinin de desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çalışmalarını Başbakan Erdoğan gibi devletin imkanlarını kullanarak yapmadığını belirterek şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’nin birçok yerini dolaşıyor, vatandaşlarla birebir temas ediyor. Sayın Başbakan gibi devletin imkanlarıyla, sahte plakalar kullanarak, bakan arabalarını kullanarak, ya da devletin valilerini, kaymakamlarını, müsteşarlarını, bakanlarını kullanarak değil, kendi bütçesiyle mütevazı bir seçim kampanyası yürütüyor."  
SEÇİM MALZEMESİ YAPMAK ALÇAKLIKTIR
Durdu Özbolat, IŞİD’in Musul’da alıkoyduğu konsolosluk çalışanlarını seçimden önce bırakmasının ve Başbakan Erdoğan'ın bunu seçim malzemesi yapmasının alçaklık olduğunu savunarak şöyle dedi:
"Bu senaryoyu daha önce de gördük biz. Tam seçimler döneminde veya buna benzer dönemlerde ateşkes anlaşmaları, Oslo’da görüşmeler, Kandil’de görüşmeler yaparak hiçbir şey olmamış gibi İsrail’le, Amerika’yla görüşmeler yapıp; vatandaşa 'İşte biz böyle işler yapıyoruz' diye. Eğer IŞİD, seçimlerden önce o rehineleri bırakırsa ve hükümet bunu bir şova dönüştürürse o zaman ortak çalışıyorlar. O zaman ortak çalışıyorlar, demek ki birbiriyle haberleri var. Onların serbest bırakılması bir dakika bile gecikmeden olmalı, ama bunu bir seçim malzemesi yapmak alçaklıktır, alçaklıktır. IŞİD’e ortak olmaktır."

FOTOĞRAFLI