CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM'deki yumruklu kavgayı değerlendirirken iktidar milletvekillerinin milletin değil, Başbakan Erdoğan'ın emrinde olduğunu belirterek, "Hatta Erdoğan ailesinin fedailiğine soyunmuşlar. Utanç verici bir olay" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bartın'da partisinin seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında TBMM'de dün meydana gelen yumruklu kavgayı değerlendirdi. TBMM'de yasama faaliyetlerini sürdüren bütün milletvekillerinin milletin çıkarları için çalışması gerektiğini vurgulayan Oran, iktidar milletvekillerinin özellikle bu dönem milletin değil, Başbakan Erdoğan'ın emrinde olduğunu, millete hizmet etmeyip Başbakan Erdoğan'ın menfeati ve çıkarları için varlıklarını sürdürdüklerini savundu. Oran, şöyle konuştu:
"Hatta bırakın Erdoğan'ı, Erdoğan ailesinin de fedailiğine soyunmuşlar. Dün yaşanan olaylar Erdoğan'ın oğlunun yolsuzluk belgelerinin konuşulduğu bir noktada milletvekilleri geliyor, Erdoğan'ın fedaisi gibi, halka doğruları söyleyen insanlara, bizim genel başkan yardımcımıza yumruk atıyor. Bir değil birkaç kez yumruk atıyor. Bu gerçekten utanç verici bir olay. Erdoğan'ın fedaileri gibi davranıyorlar. Ve ben bu olayı kınıyorum."
'DIŞARIDA DEMOKRAT, TÜRKİYE'DE DİKTATÖR'
Türkiye'nin son dönemde kötü yönetildiğini ifade eden Oran, "Baktığınız zaman ekonomiden dış politikaya her alanda Türkiye sapır sapır dökülüyor. Ekonomik olarak büyük bir krizin eşiğindeyiz. İktidar artık dövizi kontrol edemiyor. Enflasyon rakamları artık çift rakamlara geldi. Sonuçta ezilen yine vatandaş oluyor. Erdoğan ne yaptığını bilmiyor. Bu hafta Brüksel'deydi. Oradaki parlementerler bizi telefonla arayıp, 'Erdoğan dışarıda demokrat gibi davranıyor, Türkiye'de diktatör gibi davranıyor' diyorlar. Orada yargı bağımsızlığına 'doğrudur' diyor, ama Türkiye'de bir sürü hakim ve savcının görev yeri değiştiriliyor" dedi.
'USTANIZ ÇAKMA OLURSA BÖYLE OLUR'
Türkiye'de her türlü imkanın olduğunu ifade eden Oran, "Genç nüfus var, çalışmaya hevesli insanlarımız var, denizimiz var ama bir şekilde bir şeyler olmuyor. Un var, yağ var ama helva olmuyor. Çünkü usta yok. Ustanız çakma olursa böyle olur. '3Y' ile yola çıktılar. 'Yolsuzlukla mücadele' dediler. Ama Türkiye tarihinde görülmemiş yolsuzluk ve hırsızlıklığa bulaşmışlar. Hükümetin bir an önce istifa etmesi gerekir. Bakanları yolsuzluğa bulaşmış bir ülkedeyiz. Ayrıca bakanlar için verilen fezlekelerde bile ayrımcılık yapılıyor. Bizler için verilen fezlekeler 24 saat içerisinde Meclis'e geliyor. Bakanlar ile ilgili fezlekenin 3 ay sonra Meclis'e geleceği söyleniyor. Böyle bir şey olamaz" diye konuştu.