Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, () - CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, halkın artık yalan, yoksulluk ve yolsuzluktan bıktığını ifade ederek, "Gerçekten halkımız yalandan yoksulluktan yolsuzluktan artık bıkmış. Artık isyan ediyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.
Kilis'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partilileri ile birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek, yerel seçimlerde partisine destek istedi. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Oran, burada yaptığı açıklamada; yerel seçimlerin önemli olduğunu belirterek, "Biz de yerel seçim çalışmaları çerçevesinde dünden beri Doğu Akdeniz, Adana, Osmaniye, Kilis ve Hatay'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Karadeniz, Trakya, Marmara, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğu gibi bu bölgede Adana, Osmaniye ve Kilis’te de halkta yerel seçimden ziyade genel seçim algısı var" dedi.
Vatandaş birçok şeyden bunaldığını ve artık yeni bir Türkiye istediğini ifade eden Oran, "Güven duyacağı bir siyasi parti istiyor. Geleceğe umutla bakmak istiyor. Dolayısıyla biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerçekten bu seçim sürecinde Türkiye’nin her yerinde oyumuzun düşük olduğu yerlerde bile büyük bir teveccüh, coşkuyla ve muhabbetle karşılanıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Açıkça söylemek gerekirse, herhalde Kilis’te 500-600 metre yol ilerledik. Herkes iki şey söylüyor. 'Bu ayakkabı kutularını getirenlerden bizi kurtarın. Artık başımıza gelin diyorlar' baktığımız zaman Kilis’te çıkan manzara bu. Aynı şekilde Osmaniye ve Adana’da da böyleydi. Yani gerçekten halkımız yalandan yoksulluktan yolsuzluktan artık bıkmış. Artık isyan ediyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak geleceğe umutla bakıyoruz. Halka vatandaşa gelecekle ilgili endişe etmemesini söylüyoruz. Hem yerel hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerinde biz de yeni bir Türkiye’yi vatandaşla halkla birlikte inşa etmek istiyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu. Umut Oran, esnaf ziyareti sırasında ikramların tadına bakıp, çalışmalarının ardından Hatay’a hareket etti.

RÇ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)