Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini getiremeyeceğini ve başkan olamayacağını belirterek, "Artık yolun sonuna gelindi. Bundan sonra Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirme ve başkan olma şansı hiç yok, o seçenek tamamıyla ortadan kalktı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı ve seçim irtibat bürolarının açılışlarına katılmak üzere Adıyaman'a geldi. Havaalanında partililer tarafından karşılanan Umut Oran ilk olarak Kömür Beldesi'ne geçti ve burada seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra CHP il başkanlığını ziyaret eden Oran, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Son zamanlarda yapılan operasyonlarla Erdoğan'a desteğin yüzde 30'ların altına indiğini ileri süren CHP'li Oran, "Bugün artık Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da değişim zamanı. 4 şubatta Erdoğan Adıyaman'a gelecek, hangi yüzle gelecek ona bakmak lazım. Adıyaman'ın ekonomik verilerine, sağlık, okur yazar, işsizlik oranlarına baktığım zaman gerçekten merak ediyorum; hangi yüzle gelecek? İktidar partisi ve Erdoğan belki asrın yolsuzluk ve rüşvet olayına bulaştı ve yüzsüz bir şekilde bundan kurtulmaya çalışıyor. Ama kurtulmayacak. Sonuçta adaletin tecelli edeceğine biz inanıyoruz ve güveniyoruz. Erdoğan öyle şeyler yapmaya çalışıyor ki; Oscar'a aday gösterilecek nitelikte. Baktığınız zaman bütün bu olayı yöneten olarak 73 günde üzerini örtmesi gerçekten bunu kimse yapamaz. 5 milyon yurttaşımız işsiz 20 milyon şu anda yoksulluk sınırında vatandaşımız var. Gerçekten Oscar adaylığına gösterilebilecek yaptığı şeyler. Artık yolun sonuna gelindi. Bundan sonra Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirme ve başkan olma şansı hiç yok, o seçenek tamamıyla ortadan kalktı" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın demokrasiyi ayaklar altına alıp ülkeye zarar verdiği için kendisini ve hükümeti tanımadıklarını dile getiren Oran,
"Bir ülkeye bu kadar büyük zarar veren, bu ülkede demokrasiyi ayaklar altına alan, hukukun üstünlüğünü yok sayan, kuvvetler ayrılığını tanımayan, yürütmenin başındaki kişiyi yani bu hükümeti de tanımıyoruz. Bu hükümetin başındaki kimileri de tanımıyoruz. HSYK ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız dönerse de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz" dedi.
CHP olarak herhangi gibi bir partiyle ortak çalışmaları, ortak projeleri bulunmadığını ifade eden Oran, tek başına iktidar olacak oy potansiyeline doğru ilerlediklerini vurgularken, dış politikada iktidarın yaptığı yanlışların Türkiye'ye değil AK Parti'ye itibar kaybettirip, yalnızlaştırdığını kaydetti.

MA(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)