Cavit AKGÜN/MUĞLA, ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "14 yaşında bir çocuk ölüyor. 9 ay boyunca o aile perişan bir şekilde hastane köşelerinde evlatlarından bir umut bekliyor. Bir kere bile aramıyorsun. Çocuk öldükten sonra utanmadan seçim meydanlarında onun üzerinden siyaset yapıyorsun. Bu kadarına da vicdansızlık denir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcı Umut Oran, partisinin Muğla Belediyesi tarafından yaptırılan Menteşe Kent Park’ın açılışına katıldı. Davetliler tarafından büyük ilgi gören Oran, "Böyle bir alan şu anda iktidar belediyelerinin elinde olsa gökdelen ve AVM dikerdi. Erdoğan, toprak ve yeşil alan gördüğü zaman aklına rant geliyor" dedi. AK Parti'nin bu seçimi yerel seçim olmaktan çıkardığını söyleyen Oran, şöyle devam etti:
"Bu seçimi, kendi kaderini oylama seçimi haline getirdi. Mitinglerde yaptığı konuşmalarda ağzından çıkan sözlere baktığımız zaman seviyeyi sıfırladı. 14 yaşında bir çocuk ölüyor. 9 ay boyunca o aile perişan bir şekilde hastane köşelerinde evlatlarından bir umut bekliyorlar. Bir kere bile aramıyorsun. Çocuk öldükten sonra utanmadan seçim meydanlarında onun üzerinden siyaset yapıyorsun. Bu kadarına da vicdansızlık denir. Her gittiğin yere en az 5 bin polis götürüyorsun, esip gürlüyorsun o zaman adama derler ki erkeksen çık ortaya. Tek başına ne meydana çıkabiliyor nede ekrana. Gelişmiş ülkelerde liderler televizyona çıkarak halkın gözü önünde tartışırlar. Kamu görevlilerini tehditle miting alanına sokuyor. Ağzından kin ve nefret saçıyor. Böyle bir şeye hakkı yok."
Başbakan Erdoğan’ın toplumu gerdiğini ve herkesi tehdit ettiğini savunan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sporcuya dil uzatıyor, sanatçıyı, gazeteciyi, sivil toplum örgütlerini, sendikaları tehdit ediyor. Genelde hep mağdur edebiyatı yapıyor. Bu ülke birçok Başbakan gördü. Hiçbiride çıkıp da bu iş yerinden alışveriş yapmayın demedi. Çarşı Grubu’nun Gezi Parkı eylemlerine katılmasından dolayı bir kulübün inşaatını durdurmakla tehdit ediyor. Senin gücün Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a yetmez. Gülünç ve komik duruma düşüyor. Ben de geçmişte futbol oynadım. Kendisi Kasımpaşalı geçiniyor. Bizim dönemimizde kabadayılık farklıydı. Ağızlarından kin ve nefret saçmazlardı. Mağdur durumda olan insanların hak ve hukuklarını korurlardı. Bunun gibi boş konuşup racon kesmezlerdi. Çete başı mısın, mafya mısın ya da Hitler misin? Anlamak mümkün değil. Diktatör olarak emir verip, yasak getiriyor. Mitinglerde mağdur edebiyatı yapıp neredeyse ağlayacak. Brüksel’de hem kendi ağzıyla itiraf ediyor hem de Türkiye’yi şikayet ediyor. Obama’yı arayıp, 'Amerika’da şu şahıs var gereğini yap' diyor."
Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Oran, Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP Muğla Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ve Belde Belediye Başkanları açılış kurdelesini kesti.
Toplam 19 bin metrekarelik alana, 1 milyon lira harcanarak yaptırılan, içinde 400 kişilik amfitiyatro, 311 metrekare gösteri havuzu, 1104 metrekerilik gölet, 1080 metrekarelik piknik alanı, 254 ve 315 metrekarelik iki çocuk oyun grubu, 1300 metdrekare yürüyüş ve koşu yolu, 160 metrekare açık spor alanı, 687 metrekare basketbol, voleybol sahası, 687 metrekare otopark ve 8 bin metrekare yeşil alanın yer aldığı parkı gezen Oran, çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tenis oynadı.

CA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)