İlker KILIÇASLAN-Nermin UÇTU/ MANİSA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Twitter'e erişimin engellenmesinden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 milyon Twitter kullanıcısını karşısına aldığını belirterek, “Bu seçimden sonra Erdoğan o koltukta oturamaz” dedi. CHP’li Oran ayrıca, kendisini, Deniz Baykal'a kaset tuzağı kurmakla suçlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
CHP'li Umut Oran, partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Özgür Özel’e seçim çalışmalarına destek vermek için kente geldi. Havuzlu Çarşı esnafıyla kahvaltı yapan Oran’a, Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Milli Eğitim Eski Bakanı ve CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Yunusemre İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Arslan da eşlik etti. CHP’li Oran, yaklaşık 1 saat Havuzlu Çarşı esnafıyla sohbet ettikten sonra partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
TÜRKİYE KADERİ İLE İLGİLİ KARARI VERECEK
Yerel seçimlerin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini belirten Oran, “İki yol var. İlki; TÜrkiye mevcut yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluklarla yaşayan bir ülke olmaya devam edecek. İkincisi; laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti, çağdaş, aydınlık bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Bir siyasi liderin, bir iktidarın başındaki kişinin seçime 1 hafta kala internete yasak getirmesi siyasi intihardır. İnsanlar orada buluşuyor, tartışıyor, fikirlerini söylüyor, özgürce o meydanı ve medyayı kullanıyor. Başbakan Erdoğan 40 milyon Twitter kullanıcısını karşısına aldı. Bu seçimden sonra Erdoğan o koltukta oturamaz. Bunu yapan bir genel başkan, bir parti liderinin aklından zoru olması gerekir. Ya da korkacak, endişe duyacak, paniğe sokacak çok önemli bir durumun olması gerekir. Halktan gizlemek istediği, görmesini istemediği bir suçu veya ayıbı olması lazım ki böyle bir riski göze alabilsin” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında, “Deniz Baykal’a kaset tuzağı kuranlardan bir tanesi de Umut Oran’dır” şeklinde açıklamasını değerlendiren Oran, “Güzel bir söz var. Önce lafa bakarım bu laf mı diye, sonra söyleyene bakarım ada mı diye. Napolyon’un bir sözüyle, 'İyi dalkavuklar, iyi iftiracı da oluyorlar.' O arkadaşın geçmişteki çizgisi belli. Bu arkadaş kendi partisine ihanet edip, defalarca hem AKP’ye hem AKP’nin genel başkanına çok ağrı eleştirilerle bulunan kişidir. Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.
Oran basın toplantısının ardından partililerle bir süre sohbet ettikten sonra seçim çalışmalarına devam etmek için Kula İlçesi’ne gitti.

İK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)