CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikametgah olarak Çankaya Köşkü yerine Atatürk Orman Çiftçiliği'nde yapılan yeni kampusu kullanacağını açıklamasını TBMM gündemine taşıdı.
Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; "91 yıllık bir geleneği bozmanızın gerekçesi nedir?" diye sordu. Oran tarafından TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesinde şu sorular yer aldı;
* Türkiye Cumhuriyeti ile neredeyse yaşıt olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve kampüsü niçin Başbakanlık olarak kullanılmak üzere size, Başbakanlığa devrediliyor? * 91 yıllık bir geleneği bozmanızın gerekçesi nedir? Köklü devletlerde teamüller, yerleşik uygulamaların hiçbir önemi yok mudur? * 11 Cumhurbaşkanı'nın ikamet için tercih ettiği sembol haline gelmiş olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün terk edilecek olmasının gerekçeleri nelerdir? * Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, 1. Cumhurbaşkanımız Atatürk'ün adıyla anılan Orman Çiftliğinde (AOÇ) yapılan başbakanlık kompleksi en başından beri Cumhurbaşkanlığı'na devredilmek üzere mi inşa edilmişti? * Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile söz konusu değişim kararını ne zaman aldınız? Bu değişim kararı hakkında Başbakanlığın değerlendirmesi nedir? Bu kararı müzakere ile mi aldınız yoksa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın size talimatı üzerine hayata geçecek bir uygulama mıdır? * Bugün kullanılan Başbakanlık Merkez eski ve yeni binalarının akıbeti ne olacaktır? 864 rakımlı tepeye hangi birimleriniz taşınacak?