CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AFAD ile ilgili düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda ilginç bir protesto yaptı. Öğüt, Genel Kurul çalışmalarının TBMM TV’den canlı yayında verilmemesine tepki olarak kürsüdeki konuşmasında ağzını bantladı ve bir süre bu şekilde durdu.
Meclis Genel Kurul’unda söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Önceki dönemlerde burada görüşülen bütün teklifler ve tasarıların hepsi, TBMM TV tarafından canlı bir şekilde yayınlanıyordu, ama bu dönem ceberrut bir kararla halktan gizlenen antidemokratik bir tutum var. Bu tutumu protesto ediyorum" dedi ve ağzını bantladı. Bir süre böyle duran Öğüt’e Ak Partili Milletvekilleri tepki gösterdi.
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ TWİTTER’DEN FOTOĞRAF PAYLAŞTI
Bu protestonun ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, protesto fotoğrafını paylaştı ve altına ‘Hiç çıkarmasalar keşke’ yazdı ve sonuna gülücük işareti koydu. Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise bu protesto fotoğrafını paylaşarak ‘Konuşarak meramını anlatamayan Ana Muhalefet Milletvekili susarak şansını denedi. Sustu ama yerine arkadaşı konuştu' tweeti attı.