KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde işyerleri bulunan ve partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, il genelinde 450 bin ailenin evlerine kart gönderip, görüş istemeye başlarken, bu kampanyasında yaklaşık 200 kişinin görev aldığı belirtildi. 
Kocaeli'de CHP ön seçim yaparken, daha önce Büyükşehir belediye başkanlığı görevinde de bulunan ve bir dönem milletvekilliği de yapan Sefa Sirmen, merkez ilçe İzmit'e aday adayı oldu ve onunla birlikte ilçelerde ön seçimi kazananların adaylıklarını genel merkez de onayladı. CHP'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını ise genel merkez belirleyecek. Daha önce aday adayı olduğu açıklayan ve Gebze'de işyerleri bulunan, partisinin Ardağan Milletvekili olan Ensar Öğüt çalışmalarını sürdürüyor. Öğüt, bu çalışmalar kapsamında  Kocaeli'nin 12 ilçesinde evlere ve esnafa 450 bin mektup göndermeye başladı. Ensar Öğüt'ün mektunda şunlar yazıldı:
"Saygıdeğer Hemşehrim, CHP olarak, önümüzdeki yönetim döneminde kullanılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Yönetim Planı'nı hazırlamaktayız. Sosyal demokrat yönetim anlayışımız gereği, planın hazırlanmasında toplumun tüm kesiminin katılımı doğrultusunda görüş ve öneriniz bizim için son derece önemli, öncelikli ve değerlidir. Bu nedenle Kocaeli ve ilçelerinde eksik gördüğünüz belediye hizmetleri ile gerçekleştirilmesini yararlı gördüğünüz proje ve yatırımları, tarafımıza iletmenizi bekliyor, sağlık ve huzur dolu günler dileğiyle selam ve saygılar sunuyorum. Belirlediğimiz hususlar, görevlilerimiz tarafından derlenecek ve değerlendirilecektir. Dilerseniz cevaplarınızı, aşağıdaki telefon veya e-mail adresimize de iletebilirsiniz."
Ensar Öğüt, CHP milletvekili olarak, siyasete ilk adımını attığı, işyerleri sayesinde sayesinde para kazandığı Kocaeli’de partisinin iktidar olmasını istediğini belirterek, "Kocaeli'nde 1 milyon 600 bin nüfus var. Her evde 4 kişi olsa, bu 400- 450 bin civarında ev demektir. İşte bu 450 bin eve girmek istiyorum. Kocaeli’de ulaşmadığımız vatandaş bırakmayacağız. CHP’nin Kocaeli büyükşehiri alması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.