TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiminde başladı. CHP Grubunun çiftçilerin kullandığı yakıtın fiyat yüksekliği konusundaki araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi, Meclis Genel Kurul'nda kabul edilmedi.
TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiminde başladı. Gündem dışı konuşmaların ardından CHP Grubunun çiftçilerin kullandığı yakıtın fiyat yüksekliği konusundaki araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşülmesine geçildi. Önerge üzerine söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kavasların yardımıyla Genel Kurul kürsüsüne maket yat, 1 şişe motorin ve pırlanta set ile geldi ve bunları kürsünün üzerine koydu. Öğüt, maket yatı göstererek, "Bu yatta kullanılan mazot var, bir de çiftçilerimizin kullandığı mazot var. Bu lüks yatın sahiplerinden maalesef ÖTV mazottan alınmıyor. Bu lüks yata mazot aldığınız zaman 1500 küsür lira, çiftçi mazot aldığı zaman 5 bin lira veriyor. 500 liraya bir traktörün mazotu doluyor, çiftçi perişan mazota para yetiştiremiyor. Şu lüks yata binen zenginler ÖTV ödemiyor. Sadece lüks yata binenler değil, gemisi olanlardan da vergi almıyorlar" dedi.
Elindeki pırlanta seti gösteren Öğüt, "Bu pırlantayı ben 3 bin lira verdim kiraladım, bu pırlanta taşı dışarıdan geldiği zaman vergi yok ama gariban çiftçiden bu mazot için 3 misli vergi alırlarö dedi. Öğüt, AK Parti'den de önerge üzerine destek istedi ve “Bu önergeye AK Parti'nin de oy vermesini istiyorum. Eğer bu önergeye oy vermezseniz sizi bütün çiftçilere şikayet edeceğim" diye konuştu.

FK(HT/İD)