CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Uşak Milletvekili Nihat Matkap, AK Parti’nin, tüm dünyanın terör örgütü olarak ilan ettiği El Kaide’yle ittifak halinde olduğunu ileri sürdü.
Uşak İl Başkanlığı’nın düzenlediği 'İktidara Yürüyüş' yemeğine katılmak için kente gelen Nihat Matkap, CHP İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen’le düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünyada birbirleri arasında büyük düşmanlıklar bulunan ülkeler arasında barış rüzgarları esmeye başladığını, Türkiye’nin ise giderek yalnızlaştığını belirten Matkap şunları söyledi:
“Türkiye, Ortadoğu ile Avrupa arasında bir köprüydü. Ama şimdi yalnızlaşan bir ada haline dönüştü. Bütün komşularımızla kavgalı hale geldik. Rusya, İsrail ve Lübnan’la problemler yaşıyoruz. Amerika yıllardır husumet içinde olduğu İran’la bile barış rüzgarları estirirken, Türkiye yalnızlığa itildi. Bizden 50 yıl geride olan Mısır dahi büyükelçimizi geri göndererek Türkiye’yi istenmeyen ülke ilan etti. Bunun tek nedeni AKP Hükümeti’nin çağ dışı düşünceleridir. AKP tüm dünyanın terör örgütü olarak ilan ettiği El Kaide’yle ittifak halinde. Hükümet Türkiye’nin geleceğine dinamit koyuyor.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ikide bir Merkez Bankası rezervleriyle övündüğünü belirten Matkap, “Başbakan Merkez Bankası rezervlerinin 130 milyar dolar düzeyinde olduğunu söylüyor. Eğer kısa vadeli borçların karşılama oranı yüksekse o rezervlerinizle övünebilirsiniz. 2002 yılında döviz rezervlerimizin kısa vadeli borçları karşılama oranı yüzde 170’ti. Hem karşılıyor hem de artış sağlıyordu. Şimdi ise kısa vadeli borçları karşılayacak durumda değiliz. Gerçek bu. Siyasetin gündeminde olmaması gereken konular gündemde. Şu anda 'Kızlarla erkekler aynı ortamda eğitim görsün mü, görmesin mi, kadın milletvekilleri başlarını örtsün mü?'; bunlar konuşuluyor” dedi.