Fırat KESKİNKILIÇ - Bahar DEMİREL / ANKARA, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde uyguladığı politikayı eleştirdi. Loğoğlu, Türkiye'nin, bölgesinde yalnızlaştırıldığını söyleyerek cumhuriyet tarihinde ilk defa Suriye, Mısır ve İsrail'de büyükelçi bulunmadığını belirtti. Türkiye'nin uyguladığı yanlış dış politika nedeniyle Suriye'deki iç savaşın da derinleştiğine değinen Faruk Loğoğlu, muhalif gruplara ve bazı terör örgütlerine kucak açıldığını savundu.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin inandırıcılığını kaybettiğini iddia eden Loğoğlu, ülkenin, radikal terör örgütleriyle içli dışlı hale geldiğini ifade etti. CHP'li Loğoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun hayalperest bir politika izlediğini, hakkında en çok gensoru önergesi verilen Bakan olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

"YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE EDEN DEĞİL, İŞLENECEK SUÇLARA GÖZ YUMMASI BEKLENEN BAŞBAKAN OLACAKTIR"

Yaptığı basın toplantısında Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan yapılmasının bazı nedenleri olduğunu savunan Faruk Loğoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nu sadık dostu olarak görüyor ve her dediğini yapmasını bekliyor. Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık koltuğundaki sesidir. Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gulyabanisi olan paralel yapının üstüne gideceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taahhüt etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla mücadelede en sadık ortağı olarak Davutoğlu'nu gördüğü için onu Başbakan yapmıştır. Davutoğlu, yolsuzluklarla mücadele eden değil, bu konuda işlenen ve işlenecek suçlara göz yumması beklenen bir Başbakan olacaktır. İnşallah Sayın Davutoğlu hepimizi şaşırtır" diye konuştu.