ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e yaptırım kararına ilişkin, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e yaptırım kararı, AK Parti'ye de uyarıdır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e yaptırım kararını değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Kararın AK Parti'ye bir uyarı niteliğinde olduğunu söyleyen Loğoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"AKP iktidarı Türkiye'yi yolsuzluklar, rüşvet ve anti-demokratik uygulamalarla geriye götürerek ülkemizin geleceğine korkunç zararlar vermiştir. En azından teröre karşı dik ve net bir tavır alması AK Parti'nin ulusumuza karşı asgari bir vicdan borcudur. Irak ve Suriye'de etkinliğini son aylarda artıran İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün ilerleyişi karşısında uluslararası toplum gecikerek de olsa önlem almaya başlamıştır. Bölgedeki petrol yataklarının ve su kaynaklarının bir kısmını ele geçiren, önemli bir kısmını da tehdit eden örgütün Kürtler, Türkmenler, Yezidiler ve Alevilere yönelik dehşet verici katliamları bölgenin demografik ve kültürel haritasını değiştirmektedir."
"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ ÇAĞRI YAPMIŞTIR" 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar ile başta IŞİD ve Nusra Cephesi olmak üzere El Kaide uzantılı örgütlere maddi destek veren ve vatandaşlarının bu örgütlere üye olmasına göz yuman ülkelere ekonomik yaptırımlar uygulayacağını belirten Loğoğlu, "Bölgemizdeki istikrarsızlığı derinleştiren IŞİD ve benzeri örgütlere karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bir dizi yaptırım uygulama kararı almıştır. BMGK'nın 15 Ağustos 2014 tarihinde aldığı 2170 sayılı karar uyarınca Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren başta IŞİD ve Nusra Cephesi olmak üzere El Kaide uzantılı örgütlere maddi destek veren ve vatandaşlarının bu örgütlere üye olmasına göz yuman ülkelere ekonomik yaptırımlar uygulanacaktır. Ayrıca, BMGK bu kararıyla söz konusu örgütlere mensup olan teröristlerin üye devletlerin topraklarından çatışma bölgelerine geçmelerinin engellenmesi için de bir çağrı yapmıştır" ifadelerine yer verdi.
"TÜRKİYE TERÖRE KARŞI MÜCADELEYE DESTEK VERMELİDİR"
Türkiye'nin aktif bir rol oynayarak teröre karşı mücadeleye destek vermesi gerektiğini söyleyen Loğoğlu, "Anlaşılmaktadır ki, önümüzdeki dönemde, uluslararası toplum BM aracılığıyla IŞİD başta olmak üzere El Kaide uzantılı örgütlerin silahsızlandırılması ve etkisiz hale getirilmeleri hususlarında daha etkin bir rol oynayacaktır. Türkiye, uluslararası toplumun bu çabalarının dışında kalmamalı, aktif bir rol oynayarak teröre karşı mücadeleye destek vermelidir" açıklamasında bulundu. AKP Hükümeti için doğrudan bir uyarı niteliği taşımaktadır. 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının "AKP Hükümeti için doğrudan bir uyarı niteliği taşımaktadır" anlamına geldiğini söyleyen Loğoğlu şu ifadelere yer verdi: "IŞİD ve benzeri örgütlerin Türkiye'yi çatıştıkları bölgelere geçiş yapmak için kullandıkları, Türkiye'den militan ve silah başta olmak üzere her türlü desteği temin ettikleri sır değildir. Ulusal ve yabancı basın organlarında IŞİD militanlarının Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin haberler sıkça yer almaktadır. AKP iktidarının muğlak yalanlamaları bu gerçeği değiştirmemektedir. Bu nedenle BMGK'nın 2170 sayılı kararı AKP Hükümeti için doğrudan bir uyarı niteliği taşımaktadır."
"AKP'NİN BMGK'NIN BU SON KARARINI CİDDİYE ALMASINI BEKLİYORUZ"
Loğoğlu, "Bugüne kadar CHP'nin uyarılarını göz ardı ederek bölgedeki radikal örgütlerle ilişkilerini sıcak tutmuş olan AKP'nin BMGK'nın bu son kararını ciddiye almasını bekliyoruz. Aksi takdirde, ülkemizin teröre destek verdiği gerekçesiyle yaptırımlara uğrayarak telafisi imkânsız itibar kaybına uğraması ne yazık ki uzak bir ihtimal değildir. AKP iktidarı Türkiye'yi yolsuzluklar, rüşvet ve anti-demokratik uygulamalarla geriye götürerek ülkemizin geleceğine zaten korkunç zararlar vermiştir. En azından teröre karşı dik ve net bir tavır alması AKP'nin ulusumuza karşı asgari bir vicdan borcudur" ifadelerini kullandı.