Demet ÖZTÜRK- Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özhaseki’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tazminat kazanmasıyla ilgili kararı Yargıtay’ın bozduğunu söyleyerek, belediye önünde içine sucuk koyduğu ayakkabı kutusu bıraktı.
Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin önünde ayakkabı kutuları içine koyduğu sucukları dağıtırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin 11 Aralık 2012 günü kazandığı tazminatın 21 bin lirasıyla dar gelirli 3 bin 500 aileye 3.5 ton sucuk dağıttığını anımsattı. Kulkuloğlu, “Özhaseki o dönem, halkı kandırmak için ipe sapa gelmez yalanlara başvurmuştu. Onun bu yalan, yanlış kılavuzluğu ile de 2013 bütçe görüşmeleri sırasında Başçalan, TBMM kürsüsünden tüm Türkiye’ye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kazandığı tazminat paraları ile sucuk dağıttığını ilan etmişti” diye konuştu. Kulkuloğlu, 13 Aralık 2010 tarihli bütçe konuşmasında açıkladığı, Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık 2011 tarihinde İzmir’de yaptığı konuşma nedeniyle, Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk’un mahkemeye başvurduğunu, 25 Haziran 2012’de 15 bin lira tazminata karar verdiğini belirtti.
“PARANIN İADESİNE KARAR VERİLDİ”
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Halil İbrahim Yolcu’nun da tazminatın yanı sıra faiz, vekalet ücreti, dava ve icra masrafları dahil olmak üzere, toplam 21 bin 146’yı 8 Ağustos 2012’de icraya yatırıp, dosyayı da temyiz ettiğini hatırlatan Kulkuloğlu şöyle devam etti:
“Gelinen noktada Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi temyiz sürecinde, Kılıçdaroğlu’nu haklı buldu ve Özhaseki aleyhine kararı 20 Aralık 2013 tarihinde bozdu. Kayseri’de ilk kararı veren 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi de Yargıtay kararına uyma kararı alarak Kılıçdaroğlu’nu haklı bulmuş ve yasal faiziyle mahkeme masraf ve harçlarıyla, vekalet ücretiyle bu paranın iadesine ve davanın reddine 20 Mart 2014’te, yani 2 gün önce karar verdi.”
“KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLE”
Sürecin kendilerini haklı çıkardığını söyleyen Şevki Kulkuloğlu, "Şimdi gelinen noktada, Özhaseki kendi kesesinden Kayseri halkına sucuk yedirmiştir" dedi. Açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesini de isteyen Kulkuloğlu, “Özür dilersen Genel Başkanımdan aldığım bir yetki var. Bu 21 bin 146 lirayı sana bağışlayayım. Belki bir ihtiyacını giderirsin. Kendisini bu sucuklarla baş başa bırakıp Allah’a havale ediyorum” dedi.
Kulkuloğlu, yanında ayakkabı kutuları içinde getirdiği sucukları, partililerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin önüne bıraktı.
ÖZHASEKİ'DEN KARŞI ATAK
CHP'li Şevki Kulkuloğlu'nun belediye önünde ayakkabı kutusunda sucuk dağıtmasından sonra, bu kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Mehmet Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk basın toplantısı düzenledi.
Yargıtay'ın bozma kararının sadece bir davayla ilgili olduğu görüşünü savunan avukat Savruk, "Yalancı ve müfteri oldukları mahkeme kararıyla tescillenen, dahası Türk siyaset tarihine geçecek şekilde ‘Bir daha insanlara iftira etmeyin ayıptır’ diye mahkemeden kınama cezalı alan arkadaşların, şimdiki numarası da ‘Sucuk paralarının Kılıçdaroğlu’ndan çıkmadığı’ iddiası oldu. CHP’ye karşı 50’ye yakın tazminat davası açtık. Bu davalardan kesinleşmiş olanların parasını çektik. Bazı davalarda para icra dairesine yatmış olmasına rağmen, hukuki süreç devam ettiğinden henüz çekmedik. Diğer davalarda da hukuki süreç devam etmekte. Ancak, tek davada Yargıtay’ın tashihi karar sonucu verdiği kararı sanki tüm davalarda verilmiş gibi kamuoyu yanıltılmakta. Seçimlere bir hafta kala sahnelenen bu komediden maksat, seçmenin düşüncesini etkilemek ve oylarını artırmak ise nafile işlerle uğraşıyorlar.”

DÖ,MÖ(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)