Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-CUMHURİYET Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muş mitinginde görev almak üzere Kayseri’den yola çıkan ancak meydana gelen trafik kazasında şehit olan 4 polisle ilgili olarak Ak Parti hükümetini hedef aldı. Kulkuloğlu, “Görev yeri dışında risklere sürüklenenleri düşünmüyor musunuz ? Bütün bu ölenlerin kanında sizin eliniz var” dedi.
Kayseri’de partisinin Talas Belediye Başkan adayı Nazlı Erdoğan’ın seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muş mitinginde görev almak üzere Kayseri’den yola çıkan ancak Kırşehir’de meydana gelen trafik kazasının ardından şehit olan 4 polise Allah’tan rahmet ve yaralananlara da acil şifalar temennisinde bulundu. Konuşmasında, AK Parti hükümetini eleştiren Kulkuloğlu, "Kul hakkı üzerinde vatan, millet Sakarya diyerek oynayanlara seslenmek istiyorum” diyerek şunları söyledi:
“Bana Meclis'te o saldırıyı yapan şahıs demişti ki, ‘Bizim günah işleme özgürlüğümüz var’ Sizin günah işleme özgürlüğünüz var da insanlarında yaşam hakkı var. Siz Kayseri’de görev yapan polisimizi, sadece Başbakan biraz daha rahat etsin, ‘hırsız var’ derlerse de, diyenleri daha rahat gözaltına alalım, Meclis'te muhalefet milletvekillerine yaptığımızı halka da yapalım diye buradan kuvvet gönderirken, onların bir ailesi olduğunu yaşama hakkı olduğunu, görev yerleri dışında risklere sürüklendiklerini düşünmüyor musunuz? Bütün bu ölenlerin kanında sizin eliniz var.”
CÜZDANI ÇALINAN 'HIRSIZ VAR' DİYE BAĞIRMAKTAN KORKUYOR
AK Parti mitinglerinde cüzdanı çalışan vatandaşların artık “Hırsız var” demekten korktuklarını öne süren Kulkuloğlu, “Çünkü dayak yiyorlar. Böyle bir memlekette böyle bir güne geldik. Bunun yanında bir dinleme kaydı daha düştü internete. Sayıştayın yaptığı denetimleri AKP’nin, Meclis'e getirmek yerine nasıl kaçırdığını ortaya koydu. 5 yıldır bağırıyoruz. Sayıştay raporunu getirmeden, bütçeyi geçiremezsiniz diye. Kavgalar yaptık. İşte geldiğimiz bu noktada AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin, nasıl hile, hurda ile raporları getirmediklerini, ‘Eğer Sayıştay raporları gelirse mahvoluruz, duman oluruz’ dediğini gördük. Nurettin Canikli bir de ağza alınmayacak küfürler ediyor Sayıştay Başkanı'na. Hala memur ciddiyetinde diyor. Yani kamunun hakkını, kul hakkını koruyanları suçluyor. Bu nedenle tablo ortada. Artık birbirimize küsme zamanı değil. Birlik olmalıyız, varsa küskünlüklerimiz rafa kaldırmalıyız. Hep birlikte adaylarımızla birlikte gece gündüz çalışıp, mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

CZ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)